Haber: Sony PS5 Pro’yu üçüncü parti geliştiricilere zaten gönderdi ve hatta bir kopyasını Xbox birimine bile gönderdi

Haber: Sony PS5 Pro’yu üçüncü parti geliştiricilere zaten gönderdi ve hatta bir kopyasını Xbox birimine bile gönderdi

Ağda PlayStation 5’in güçlendirilmiş bir versiyonunun çıkışıyla ilgili tartışmalar uzun süredir devam ediyor. Resmi olarak Sony şirketi dedikoduları ne doğruladı ne de yeni donanımlı bir modelin piyasaya sürülebileceği olasılığını reddetti. Her şeye bakılırsa, sözde PS5 Pro’nun bu yıl piyasaya çıkması oldukça olası görünüyor. Son dedikodulara inanılırsa, bazı bağımsız yayıncılar ve geliştiriciler, cihazın özelliklerinin ayrıntılı açıklamasıyla yeni bir konsol kopyasını aldılar.

Bu, saygın içeriden kaynaklanan ve gazeteci Colin Moriarty tarafından bildiriliyor. Podcast sırasında, büyük yayıncılardan bazılarının PS5 Pro’yu aldığı gerçeğinin birkaç kaynağının olduğunu belirtti. Geliştiricilere cihazın ayrıntılı özellikleri açıklandı, donanım özellikleri ve oyun geliştirme veya güncellemede dikkate alınması gereken diğer önemli yenilikler dile getirildi.

İşte geliştiricilere açıklanan PS5 Pro’nun güncellenmiş özellikleri şunlardır:

  • 4.4 GHz’ye kadar AMD Zen 2 sekiz çekirdekli işlemci
  • 16 GB / 256-bit GDDR6 bellek ve arka plan görevleri için ayrılmış 512 MB DDR4 yuvası
  • AMD RDNA 3, 3.8 GHz’e kadar 56 modülle (32KB x CU)
  • Oyunlardaki ekran ve çözünürlük desteği 8K’ya kadar
  • 1 TB özel SSD PCIe 4.0

Doğrulanmayan bilgilere göre, PS5 Pro geliştirme kitleri ayrıca Xbox bölümüne gönderildi. Bir anonim içeriden, Sony’nin yeni konsolu Xbox’a doğrudan göndermeyi reddettiğini, ancak işbirliğinden vazgeçmediğini iddia ediyor. Şirketlere cihazın tam özellikleri açıklandı ve geliştirme kitleri, Bethesda ve Activision gibi iç bölümler tarafından da elde edildi.