Ender Lilies’in karanlık iki boyutlu metroidvania’sı bir devam oyunu alacak – Ender Magnolia: Sisler İçinde Çiçek Açıyor

Ender Lilies’in karanlık iki boyutlu metroidvania’sı bir devam oyunu alacak – Ender Magnolia: Sisler İçinde Çiçek Açıyor


Binary Haze ve geliştirici ekibi Adglobe ve Live Wire, bugünkü Nintendo Direct etkinliği sırasında Ender Magnolia: Bloom in the Mist’i duyurdu – Ender Lilies’in devamı olan oyun, 2024 yılında Nintendo Switch için çıkacak.

Bu, karanlık bir fantezi ortamına sahip ve biraz bozulmuş peri öğeleri olan bir başka metroidvania oyunu, ancak oldukça büyüleyici.

Hikaye, “Ölüm Yağmuru” ndan on yıl sonra, yeraltında gizlenen gizemli güçleri aramak için Sınır Diyarı’na yeni bir yolculuğu anlatıyor. Krallığı ele geçirme isteği, her türlü şeyi yapmaya hazır yarı mekanik yapay yaşam formlarına dönüşen, ancak her geçen gün daha da tehlikeli hale gelen homunkulusların yaratılmasına yol açtı.

Oyunun ana karakteri, zeminin altından ortaya çıkan zehirli buharlarla enfekte olan varlıkları temizleme yeteneğine sahip olan Lily, düşmanları müttefiklere dönüştürme yeteneğine sahip.

Bu güç sayesinde Lily, düşmanları müttefiklere dönüştürebilir ve hikaye ilerledikçe 30’dan fazla farklı yetenek kazanabilir, bu da savaş sisteminin oldukça yoğun ve karmaşık hale gelmesini sağlar.