Epic Games Şirketi İki Yılda %29 Değer Kaybetti

Epic Games Şirketi İki Yılda %29 Değer Kaybetti

Son zamanlarda Disney şirketinin, Epic Games şirketine 1.5 milyar dolarlık bir yatırım yaparak şirketin hissesini aldığı ortaya çıktı. Şimdi, Disney’nin şirkette kaç yüzde hisseye sahip olduğu detayları ortaya çıktı.

The Information dergisinden alınan bilgilere göre, Disney şirketin yaklaşık %7’lik bir hissesini satın aldı. Dergi, basit hesaplamalarla şirketin hisse değerinin son iki yılda %29 (9 milyar dolar) düştüğünü belirledi.

Özellikle analistler, bunu son yaşadığı başarısızlıklarla ilişkilendiriyor: Apple ile kaybedilen dava, Tim Sweeney’e karşı neredeyse tüm suçlamalarda Apple’ın kazandığı; 6 yıl sonra bile zarar eden Epic Games Store; ve Fortnite‘ın ilk yıllarına göre karının düşmesi. Şirketin CEO’sunun yakın zamanda yaptığı açıklamalar da yatırımcılarda heyecan uyandırmadı, çünkü şirketin giderlerinin gelirlerinden fazla olduğunu ve bu nedenle 830 kişiyi işten çıkarmak zorunda kaldığını söyledi. Analistlere göre, Epic Games’in Disney ile işbirliği yapma kararı kolay bir karar değildi.