Epic Games ve Apple Arasındaki Savaş Kızışıyor!

Epic Games ve Apple Arasındaki Savaş Kızışıyor!

Son günlerde Apple ve Epic Games arasında devam eden büyük tartışmalara bir yenisi daha eklendi. Epic, Apple'ın davasına “vahşice misilleme yaptığını” iddia ettiği yeni bir dosya yayınladı. Apple'ın Fornite'ı App Store'dan kaldırdığını zaten biliyor olsak da, artık işleri daha da ileri götürüyor. Epic Games'e göre Apple, Epic ve sektöredeki diğer birçok geliştirici tarafından kullanılan Unreal Engine üzerinde çalışmak için kullandığı araçlar da dahil olmak üzere bu ay Eic'in geliştirme araçlarına erişimini kesecek.

Epic Games tarafından yayınlanan raporlarda, Apple'ın Unreal Engine'in kendisinin herhangi bir App Store politikasını ihlal etiğini belirtmediğini açıklıyor. Dosyada, “Fornite'ı App Store'dan kaldırmakla yetinmeyen Apple, Epic'in tüm işine ve ilgisiz alanlara karışıyor” diyor. 

Bu tehdide yanıt olarak Epic, Apple'a karşı savaş vermeye hazır. Epic, kısa süre önce açtığı dava sonunda başarılı olacağını savunuyor, ancak Apple'ın dava bu noktaya gelmeden önce Epic'i “ezmeye” çalıştığı belirtiliyor.

Raporlar özellikle Apple'ın üç önemli şeyi engellemeye çalışıyor: Fortnite'ın App Store'daki listesinden çıkarılması; Apple Geliştirici Programına erişimi sonlandırma gibi Epic'e karşı olumsuz tedbirler almak; veya Fornite'ı mevcut kullanıcıların cihazlarından kaldırmak. Halihazırda mevcut Fornite oyuncuları oyunu iOS'ta oynamaya devam edebilir veya oyunu yeniden indirebilir, ancak Epic gelecek güncellemelerin (yeni sezon dahil) platformda indirilemeyeceğini söyledi. 

Esasen, Epic mahkeme sürecinde, Apple'ı ilerleyen dönemlerde Epic ve Fornite aleyhina alabileceği zarar veren kararları durdurmaya çalışıyor. Durumların buraya kadar gelmesi tüm oyun dünyasını şaşırtmış durumda. Konu ile ilgili yeni gelişmeler oldukça sizlerle paylaşacağız.