Epic Unreal Engine 5.4’ü Yayınladı, 60 FPS’te Performans İyileştirmeleri ve Shader Derlemesi Sunuyor

Epic Unreal Engine 5.4’ü Yayınladı, 60 FPS’te Performans İyileştirmeleri ve Shader Derlemesi Sunuyor
             

Unreal Engine 5, mevcut nesil oyun geliştirme için giderek daha popüler bir seçenek haline geliyor. Epic son zamanlarda Unreal Engine 5.4 yazılım sürümünü piyasaya sürdü.

Oyuncu açısından, Unreal Engine 5.4’teki en ilginç şey, Epic’in performansı artırma vaadi. UE5’in geride kaldığı bir alan varsa, o da performans: bu motor üzerinde geliştirilen birçok oyun mevcut nesil konsollarda iyi çalışmıyor. Unreal Engine 5.4’ün amacı, 60 kare hızındaki oyunun modern donanımlarda daha erişilebilir hale gelmesidir. Epic ayrıca, bazı UE oyunlarını son yıllarda kovalayan hoş olmayan takılmaları gidermeyi umarak shader derlemesinde iyileştirmeler yaptıklarını belirtiyor gibi görünüyor.

“Birçok geliştiricinin 60 Hz sıklığıyla çalışmasını hedeflediği için, UE 5.4’te render performansını artırmak için önemli çaba harcadık. Bu, daha fazla paralelleştirme sağlamak için sistemlerin yeniden düzenlenmesini içerir ve GPU desteği kullanarak ray tracing’e gölgeleme eklenmesi, ek türler ve optimize edilmiş ray tracing path tracer’ıyla da geliştirildi. Shader derlemesinde daha fazla iyileştirme yapıldı ve proje hazırlığı süresinde belirgin bir azalma yaşandı.”

Elastik şekilde bölgelenen “Adaptive Tessellation” ve aşırı miktarda işlem gücü tüketmeden inanılmaz derecede küçük detaylar ve bitki örtülerini yaratabilen “Heterojen Volumes” gibi görsel doğruluğu artırmak için birçok yeni özellik de var. Epic’e entegre edilmiş Temporal Super Resolution ölçeklendirmesi de geliştirilmiş ve geliştiricilere yapay zeka ve makine öğrenimi araçlarını UE5’e kolayca bağlama imkanı sağlanmıştır. Tüm değişiklikler hakkında tam bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.