Escape from Tarkov versiyon 1.0’ın ayrıntıları: Farklı sonlar, yeni fraksiyon ve daha fazlası ortaya çıktı

Escape from Tarkov versiyon 1.0’ın ayrıntıları: Farklı sonlar, yeni fraksiyon ve daha fazlası ortaya çıktı

Realistik bir hayatta kalma unsurlarına sahip nişancı oyunu Escape from Tarkov, Battlestate Games stüdyosundan geliştiriciler tarafından oldukça uzun süredir kapalı beta aşamasında bulunuyor. Proje 2017 yılından beri erken erişimde ve hala tüm planlanan özellikleri oyunculara sunmuyor. Uzun süre beklemeye rağmen, oyunun tam sürümü yakında gerçekleşebilir ve geliştiriciler oyunun 1.0 sürümüyle ilgili detayları ilk kez paylaştı. Her şey Escape from Tarkov’un gelişim tarihindeki en büyük güncellemeyle oyuncuları bekliyor gibi görünüyor.

Escape from Tarkov’un 1.0 sürümünün detaylarını ilk olarak Battlestate Games stüdyosunun kurucu ortağı Nikita Buyanov, tanınmış içerik oluşturucu Pestily için özel bir röportajda paylaştı. Geliştiriciye göre, 1.0 güncellemesi hakkındaki çok sayıda detay hala gizli tutulsa da, bugün oyuncuları bekleyen en ilginç yenilikler hakkında konuşmaya hazır.

Nikita Buyanov’un ifadelerine göre, Escape from Tarkov’un 1.0 sürümünün piyasaya çıkışı uzun beta test sürecinin sonunu ve “tüm içerikleriyle tamamlanmış bir ürünün piyasaya sürülmesini” işaret edecek. Oyunculara açık dünya sunulmayacak, ancak yayın sürümünde mevcut olan tüm haritalar nişancı oyununda “birbirine bağlanacak”. Bu, oyuncuların “raide kalmaya” ve haritadan haritaya geçmeye olanak tanıyacak, tamamen farklı bir raide geçiş yapmak yerine. Ayrıca 1.0 sürümü, oyunculara tek oyunculu görevler ve sonunda farklı sonuçlar elde edebileceği lokasyonlarla tam bir hikaye getirecek.

Geliştirici, Escape from Tarkov’a bu zamana kadar erişilebilir hale gelecek yeni bir fraksiyon olan Rusya Federasyon Silahlı Kuvvetleri’nin ekleneceğini doğruladı. Bu zaten mevcut olan BEAR ve USEC arasındaki çatışmayı tamamlayacak. Geliştiriciler, oyuncunun maçlardaki eylemlerini ve davranışlarını hesaba katacak olan “karma” sistemiyle birlikte getirmeyi planlıyor.

Escape from Tarkov’a oyuncuların özel görevleri tamamlamaları ve belirli bir rütbeye ulaşmaları durumunda özel bir ödül alabileceği bir prestij sistemi ekleniyor. Bu, oyuncuların sonunda Tarkov’dan kaçarak oyunu tamamen bitirdiklerini ve birkaç farklı hikaye sonundan birini seçerek övünebileceklerini ifade eden yeni hikaye güncellemesiyle ilgili olacak. Ayrıca geliştiriciler, oyuna eklemeler üzerinde düşünmeye devam ediyor ve hile önleme sistemini geliştirmeye devam ediyor.