Euro Truck Simulator 2 için 1.50 güncellemesi için açık beta başladı

Euro Truck Simulator 2 için 1.50 güncellemesi için açık beta başladı

#BestCommunityEver için birkaç haberimiz var! Bugün, Euro Truck Simulator 2 için gelecek güncelleme 1.50’nin deneysel beta sürümünü başlatıyoruz. Neden gelecekteki beta sürümümüzü deneysel olarak adlandırıyoruz? Beklentileri baştan itibaren hesaba katmamız gerekiyor. Bu sefer beta test döngüsüne oldukça erken bir aşamadan başlıyoruz. Bu, normalde açık beta sürümlerimizden farklı bir geliştirme ve stabilite seviyesine işaret ediyor. Topluluğumuzla şeffaf bir ilişkiye inanıyoruz ve bu sefer de özelliklerin ne kadar iyi çalıştığını anlamak için mümkün olduğunca erken çok sayıda geri bildirim toplamamız gerekiyor. Bu nedenle, size bu deneysel beta sürümünü açık beta sürümü öncüsü olarak sunuyoruz, ileride ne olacağına dair bir fikir vermek ve aynı zamanda hala üzerinde çalışılan büyük bir bölüm olduğunu kabul etmek için.

Kulisin arkasında ekibimiz, oyunlarımızın 1.50 sürümünde yayımlanacak iç projeler ve sürümler üzerinde yoğun çalışıyor. Tüm çabalarımıza rağmen, güncellemenin bazı yönleri hala geliştirme aşamasında. Ancak, topluluğumuzu geliştirme sürecine dahil etmenin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz, bu yüzden içeriğe şu anki haliyle erişim sağlıyoruz. Bu noktada sizin geri bildirimleriniz çok değerli, çünkü en iyi deneyimi sağlamak için çalışıyoruz.

Deneysel beta testi kapsamında sadık oyuncularımızı iyileştirmelerde, testlerde ve geri bildirim sağlamada bizimle birlikte olmaya davet ediyoruz. Katkınız, hataları veya eksikleri açık beta testi başlamadan önce ve nihayetinde 1.50 güncellemesinin tam sürümü yayımlanmadan önce tespit etmemeize yardımcı olacaktır. Bu beta testinin, bazı oyun alanlarında istikrarsızlığa neden olabileceğini belirtmek gerekir. Daha kaliteli bir deneyim elde etmek isteyenlere, bir sonraki açık beta testini veya tam sürümün yayımlanmasını beklemelerini öneriyoruz.

Yüksek kaliteli güncellemeler sunmayı amaçlıyoruz. Yakın gelecekte, ETS2’ye eklenen tüm detayları ve iyileştirmeleri 1.50 güncellemesiyle devam edeceğiz. Bu aşamada sabrınızı ve desteğinizi çok takdir ediyoruz, çünkü Euro Truck Simulator 2’nin bir sonraki bölümüne sorunsuz bir geçiş üzerinde çalışıyoruz. Fazla söze gerek yok, hadi 1.50 sürümünden ne bekleyebileceğinizi görelim.

Render Programındaki Değişiklikler – (şu anda hâlen DirectX 11 API’ye dayanıyor)

  • Render sistemimizi sürekli olarak iyileştirmenin üzerinde çalışıyoruz. Son zamanlarda bu, öncelikli bir alan olmuştur, ancak tamamlanması biraz zaman alacak. O zamana kadar, 1.50 sürümünde ek içerik ve iyileştirmeler bekleyebilirsiniz, şunları içerecek şekilde:
  • Diğer düzleme karşı dönük olan yeni bir TAA (Geçici Anti-Aliasing) özelliği eklendi. Diğer işaretlenmiş özelliklerin aksine, TAA, daha yüksek çözünürlükteki rendeleme ile titremeyi azaltmak için görüntüleri pürüzsüzleştiren başka bir yöntemdir. TAA, özellikle önceki karelerdeki renk değerlerini hesaplama sürecini kullanarak bir tablo kullanır ve sanki daha yüksek çözünürlükteymiş gibi sonuç verir.
  • Kademeli gölgeleme değişiklikleri: kademeler arasındaki overlap sırasında pürüzsüz geçişler, daha yumuşak ve daha iyi stabilize edilmiş gölge kenarları.
  • Yumuşak parçacıklar: parçacıklar ve ışık parlaklıkları, geometriye yaklaşıldıkça yumuşak bir şekilde kaybolur, keskin kesişmeleri ortadan kaldırarak daha net bir görsel algılama sağlar.
  • Aydınlatılmış / gölgeli duman: güneş ışığından gelen gölgeli duman parçacıkları daha gerçekçi ve heyecan verici bir atmosfer yaratmak için iyileştirilmiş hacim algısı ve gölgeleme ile.
  • Uzak gölgeler: üretim atölyeleri, gökdelenler ve yol köprüleri gibi uzak büyük nesnelerden yayılan evrensel gölgeler, ayarlar menüsünde devre dışı bırakılabilen.
  • Aydınlatma hesaplamalarını optimize etmek: Dinamik aydınlatma bir işlemde değerlendirilir, küme aydınlatma olarak bilinen, gece sahnelerinde performansı artıran bir işlem yapılır.

Kullanıcı Arayüzü Geliştirmeleri

Kullanıcı arayüzünde önemli değişiklikler yapıyoruz, oyuncularla etkileşimi iyileştirmek ve daha fazla olanak sunmak için. Güncellenen tasarımda, daha düz, minimalist bir tasarım kullanılırken, açılır ipuçları ve çok katmanlı gezinme sağlanır, bu da erişimi kolaylaştırır. Kullanıcı arayüzü ekranlarının çoğunda, görülebilen değişiklikler sadece önceki görünümün evrimidir, ancak işlevsellik açısından, bunları daha oyun kolu veya direksiyonla çalışmaya daha uygun hale getirmek için çalışmalar yapılmıştır, böylece klavyeye ulaşma zamanı daha kısa sürer. En büyük değişiklik, ana ekranın yeniden tasarımı, çok sayıda farklı kullanıcı arayüzü ekranının üzerinde konumlanan yeni bir durum çubuğu, hızlı menü tuşları, yeni yazı tipleri, simgeler ve daha fazlasıdır. Sonuç olarak, çözünürlüklerde 2K ve 4K’da daha net bir görüntüleme sağlanmalı ve tüm değişiklikler daha kullanıcı dostu bir oyun deneyimine yardımcı olmalıdır. Yakın gelecekte, bu konuda daha ayrıntılı bir blog oluşturmayı planlıyoruz, bu yüzden güncellemelere göz kulak olun.

İsviçre’nin Yeniden Tasarımı

Merakla beklenen İsviçre Rework projesi, Euro Truck Simulator 2’nin 1.50 sürümünde yer alacak. Cenevre, Bern ve Zürih gibi büyük şehirleri içeren İsviçre’nin tasarımı tamamen değiştirilecek. Bu iyileştirmelerin yanı sıra, ekonomi gerçekliğe uygun şekilde uyarlandı ve çikolata fabrikası deposu gibi eklemeler yapıldı.

Ancak işte bu kadar değil – yol ağı da önemli değişiklikler geçiriyor. A9 otoyolundaki yeni bölümlere ve karmaşık N19 yoluna hazırlıklı olun. Ayrıca, birçok uzun mesafe sürücüsünün uzun zamandır beklediği bir şekilde, Cenevre’den İtalya’nın Aosta şehrine giden A40/E25 rota, muhteşem Mont Blanc’a yola çıkarken heyecan verici bir yolculuk vadediyor. Bu projenin fragmanını aşağıda izleyebilir veya yeniden tasarım hakkındaki tüm blogları burada bulabilirsiniz!

İsviçre’deki kapsamlı yeniden tasarımın arkasındaki ekip, başka bir yeniden tasarım projesi üzerinde zaten çalışıyor, ancak şu an için ek detayları kendilerinde saklamayı tercih ediyorlar.

Almanya’nın Rework Projesi – Ren

1.50 sürümüyle birlikte, Almanya Rework projesi çerçevesinde Ren Nehri bölgesi yeniden tasarlandı. Toplamda Dortmund, Cologne, Dusseldorf ve Duisburg gibi dört şehir tamamen yeniden inşa edildi. Sadece şehirleri değil, etraflarını da güncelledik, böylece bu bölge tamamen sıfırdan yeniden düşünüldü. Ayrıca, Köln’den Frankfurt’a giden 3 numaralı otoyolun bir bölümü de ekledik.

Bu bölgenin şehirleriyle ilgili daha ayrıntılı bilgilere bu bölgenin şehirlerine ve bu bölgedeki endüstriye ve kavşaklara adanmış diğer bir blogda veya Almanya’nın bu kısmında yapılan yeniden tasarım hakkındaki diğer bir blogda ulaşabilirsiniz. Almanya’daki yeniden tasarım projesi hakkında duyduğunuz son değildir, çünkü ekip, ülkede başka bir bölüm üzerinde zaten çalışıyor!

Parametreler için Açılır İpuçları

Her ayar parametresinin üzerine gelerek, ne işe yaradıklarına dair açıklayıcı bilgileri görürsünüz. Artık ayarlarınızı kolayca yapmanıza yardımcı olacak şekilde, ayarların işlevini anlamak için her ayar parametresinin açıklamasını görebilirsiniz. Bu da size deneyiminizi kolayca şekillendirme imkanı verecektir.

Şerit İzleme Yardım Sistemi

Çeşitli sürücü yardım fonksiyonlarını entegre ettikten sonra bir sonraki adımımız, şerit izleme yardım sistemi geliştirmek oldu. Bu sistem, farklı araç kontrol yöntemleriyle iyi bir şekilde çalışacak şekilde tasarlandı. Özellikle, direksiyonlarla iyi uyum içinde olan hayati bir geri besleme direnci ile çalışmasını sağlamak için her türlü geri besleme döngüsü sorunla karşılaşmamak açısından zordur.

Ayrıca, şerit izleme yardım sistemi çeşitli modlara sahiptir, her biri kendi hedeflerine hizmet eder, bu da çalışmasını karmaşık hale getirir. Artık kamyon sürücüleri, araç adaptif hız sabitleyici ile birlikte sadece onu açarak aracın daha iyi otomatik kullanımına yardımcı olabilirler.

Değişiklik Günlüğü:

Harita

  • İsviçre’de Yeniden Tasarım
  • Almanya – Ren Bölgesi Yeniden Tasarımı

Araçlar:

  • Yeniden Tasarlanmış MAN TGX
  • Şerit İzleme Asistanı Eklendi

Kullanıcı Arayüzü:

  • Kullanıcı arayüzü tasarımında önemli güncellemeler (ana ekran yeniden tasarımı, sabit durum çubuğu, hızlı menü, yeni yazı tipleri, simgeler ve daha fazlası)
  • Ayarların parametrelerinin ne yaptığını gösteren bir bilgi eklenmesi

Görsel Değişiklikler:

  • Render sistemlerinde iyileştirmeler
  • Geçici sıralı düzleme karşı dönük özelliğinin eklendi
  • Kademeli gölgeleme güncellemeleri
  • Yumuşak parçacıklar
  • Aydınlatılmış / gölgeli duman
  • Uzak gölgeler
  • Aydınlatma optimizasyonu hesaplamaları
  • Kare hızı kısıtlaması ekl