Exodus’ta “şaşırtıcı ve çeşitli bir takım arkadaşlar” arasında insan olmayan karakterlere de yer veriliyor

Exodus’ta “şaşırtıcı ve çeşitli bir takım arkadaşlar” arasında insan olmayan karakterlere de yer veriliyor

Exodus, BioWare’de eski geliştiriciler tarafından yaratılan bir bilim kurgu rol yapma oyunu olduğu için, dikkatleri üzerine çekiyor ve açıkça görülüyor ki oyun, birçok önemli noktada Mass Effect serisine benzer bir deneyim sunacak.

Örneğin, eşlik eden karakterlere bakalım: Exodus’ta size oyun boyunca eşlik edecek geniş ve çeşitli bir karakter kadrosu olacak. Archetype Entertainment tarafından yakın zamanda yayınlanan soru-cevap formatında yapılan açıklamalara göre, stüdyo kurucu ortağı ve yürütücü yapımcısı Chad Robertson, Exodus’taki toplu karakterlerden ne bekleyeceğimiz ve genel olarak onların ne tür bir rol oynayacağı hakkında biraz açıklamada bulundu.

“Eşlik eden karakterler – Exodus için çok büyük bir parça,” dedi Robertson. “Onların oyunlar için ne kadar önemli olduğunu anlıyoruz, onlar bizim için çok önemli. Topladığımız harika, çeşitli karakter kadromuz var.”

Şu anda Exodus’ta gösterilen tek karakter arkadaşı Eliza, savaş alanına mek içinde çıkmayı seven bir karakter. Ancak Robertson’a göre, oyunun karakter arkadaşları arasında övünebileceğimiz çeşitliliği temsil eden bir “temsilci”dır, insan olmayan karakterler de dahil olmak üzere Exodus’taki diğer karakter arkadaşlarını görmemiz gerektiğini belirtti.

“Umuyorum, size hoşlanacağınız bir karakter sunar, kendisi oyunun içinde var olan çeşitliliği temsil ediyor ve zamanla karşınıza insan olmayan karakterler de çıkacak,” dedi.

Robertson ayrıca, oyuncuların oyun boyunca etkileşim kuracakları diğer karakterlere de değindi. Exodus’ta zamanın yavaşlatılması hikayenin ana bir parçasıdır: oyuncular sık ​​sık evden uzun interstellar yolculuklara ışık hızına yakın bir hızla giderler ve bu da geri döndüklerinde sadece birkaç hafta geçmiş olmasına rağmen terk ettikleri herkes için onlarca yıl geçmiş demektir.

Roberston’a göre, Exodus’un temel karakter arkadaşlarının her zaman sizi bu uzak yolculuklarda takip edeceği, ancak zamanla her dönüşünüzde tamamen yeni karakterlerle karşılaşacağınız bir gerçeklik olacağı belirtti.

“Exodus’ta on yıllar geçtikten sonra kesinlikle yeni karakterler ortaya çıkacak, ancak sizinle tüm yolculuğunuz boyunca kalacak bir çekirdek var” dedi Robertson. “Bu bizim için gerçekten önemli çünkü oyun arkadaşlarınız, yakınlarınız ve diğer ana karakterlerle duygusal bağlar kurmak istiyoruz.”

Yani, karakterlerin sizinle birlikte nasıl geliştiğini göreceksiniz çünkü bazıları sizinle seyahat edecek ve bazıları evde kalacak. Sonuçta, tekrar tekrar göreceğiniz ve derin temel ilişkiler kuracağınız bir çekirdek olacak, ayrıca eve döndüğünüzde ve oyunun diğer yönlerinde göreceğiniz yeni karakterler de olacak.

Exodus, PS5, Xbox Series X/S ve PC için geliştirilmektedir.