Facebook, Messenger’da Hızlı Oyun Sağlıyor.

Facebook, Messenger’da Hızlı Oyun Sağlıyor.

Zaman öldürmek ister misin? Facebook şimdi Messenger kullanıcılarına Hızlı Oyunlar özelliğini dünya çapında kullanıma sunuyor.

Facebook, Messenger’da Hızlı Oyunları ilk Pac-Man, Space Invaders ve Words with Friends: Frenzy dahil olmak üzere 17 başlık ile Kasım ayında duyurdu. HTML5 tabanlı, çapraz platform oyun deneyimleri yeni uygulamalar yüklemenize gerek kalmadan keşfedebilir, paylaşabilir ve oynayabilir durumda. 

Bu sayı şimdi 50’ye yükseliyor; IOS ve Android’deki herkes önümüzdeki bir kaç hafta içinde onları kesin görmeli. Facebook ‘’ Her hafta yeni bir şey ile tanıştıracağız’’ diyor. (Yakında gelecek olan Miniclip’in 8 Ball Pool bilardo oyunu gibi)

Facebook ayrıca, geliştiricilerin başlıklara dahil edebileceği, ”lider tablosu” ve turnuvalarla sıra-tabanlı oyunlar gibi yeni “zengin oyun özelliklerini de yayınladı. Facebook Messenger Ürün Yöneticisi Andrea Vaccari bir blog yazısında “Kullanıcılar artık yeni oyun seçenekleri ile  oyuncuların yeniden etkileşime girip birbirlerini düelloya davet edebilmelerine yardımcı olmak için oyun botları oluşturabilirler.’’ dedi. Vaccari, “Geliştiriciler bu yeni özelliklerden yararlanmaya başladığında herkes daha dinamik ve ilgi çekici oyun deneyimleri kazanacak” diye ekledi.

Bu yeni oyun özellikleri geçen ay Facebook tarafından Messenger uygulamasında grup ödemelerini yayınlamasından sonra geldi. Bu özellik, grup sohbetlerine bir dolar işareti simgesi ekler. Dokunduğunuzda, kimden para isteyeceğinizi seçmenize izin verilir: her birine ayrı ayrı tutarları girebilir veya eşit olarak bölmek için toplam bir miktar kullanabilirsiniz.