Facebook, Oculus VR / AR Bölümlerini Facebook Reality Labs Adı Altında Birleştirdi

Facebook, Oculus VR / AR Bölümlerini Facebook Reality Labs Adı Altında Birleştirdi

Facebook, tüm VR ve AR hizmetlerini tek bir başlık altında birleştirmek için bir adım daha attı.

Facebook'un Oculus VR gözlüklerinin yanı sıra yakında Facebook hesapları ile girişin zorunlu olacağını duyurmasından sadece birkaç gün sonra, şirket donanım ve yazılım genelinde tüm sanal ve artırılmış gerçeklik çalışmaları için yeni bir ad açıkladı.

Tüm bu bölümler artık Oculus, Spark AR ve akıllı görüntü arama hizmeti portalını kapsayan Facebook Reality Labs (FRL) adı altında yer alacak. Facebook'un tipik olarak yaklaşmakta olan VR / AR ürünlerini ve hizmetlerini tanıttığı etkinlik olan Oculus Connect, Facebook Connect olarak yeniden adlandırıldı.

Bu yılki gösteri 16 Eylül'de gerçekleşecek sanal bir etkinlik olacak.

Facebook Reality Labs adı aslında yeni ortaya çıkmış bir şey değil; şirketin daha önce Oculus Research'e atıfta bulunduğu şey buydu. Bu Ar-Ge bölümü artık Facebook Reality Labs araştırması olarak adlandırılıyor.

Bunların tümü, Facebook'un “bir sonraki bilgi işlem platformunu inşa etme” konusundaki uzun vadeli hedeflerinin bir parçasıdır. Oculus'un adının tamamen silinip silinmeyeceği, yoksa yalnızca bir ürün grubu adı mı olacağı henüz belli değil. Facebook'un yeni donanımlarının tanıtılacağı 16 Eylül'de daha fazla detaya sahip olacağız.