Facebook’un Eski Sürümü Gizli Ses Asistanı İçeriyor

Facebook’un Eski Sürümü Gizli Ses Asistanı İçeriyor

Facebook Gizli Ses Asistanı

Facebook Gizli Ses Asistanı

Görünüşe göre Facebook, AI asistanlarının korosuna yeni bir ses eklemeyi hedefliyor. Sosyal medya şirketinin söylentileri, Apple‘ın Siri, Amazon‘un Alexa ve Samsung‘un Bixby gibi asistanlarının ilgisini çekecek. 

Geliştirici Blake Tsuzaki, bir sesli arama özelliğini denetleyen önceki mobil uygulama sürümünde bazı kodlar keşfetti ve bulgularını Business Insider‘a sundu. Tsuzaki, bir e-postayla, “Şu anda işlevsel değil (dinlediği halde hatalar çıktı), ancak biraz daha yapmamız için bir yol bulacağım” dedi.

Facebook Ses Asistanı

Facebook geçmişte bu tür teknoloji üzerinde çalışmakta olduğunu inkar etti. Facebook Messenger şefi David Marcus, Nisan ayında “Şu anda o konuda aktif olarak çalışmıyoruz” dedi. Ancak bu bulgu, en azından ılımlı olarak bunun yanlış olduğunu kanıtlamaktadır. 

Bu keşif, Apple’ın yaklaşmakta olan iPhone X‘in, bilgisayar öğrenme yeteneklerini avucunuzun içine getiren bilgi işlem gücü sağlayacak kendi grafik işleme birimi (GPU) ile donatılacağını duyurmasından kısa süre sonra gerçekleşiyor. Özel bir GPU, yarışma öncesinde Siri’nin yol katetmesine yardımcı olabilir. 

Bu noktada, Facebook’un kişisel asistanı sadece bir spekülasyondur, ancak rekabetçi teknoloji alanında bazı bağlantıları olan biri. Tesla‘nın kendi müzik akış servisini geliştirdiğini keşfetmesi de, birisinin yazılımın arkasındaki koda bir göz atmasıyla ortaya çıkmıştı. 

Yapay olarak akıllı kişisel asistanların artan alanındaki rekabet umarız bu teknolojinin daha hızlı büyümesine ve daha güvenilir olmasına izin verecektir. Mevcut yarışmacıların sayısı fazla değil, ancak daha fazla rakip eklenmesi, nelerin geleceği konusundaki kapsamı genişletebilir.

Kaynak: 1