Fallout Dizisinde Çölü Yaratmak İçin CGI Kullanılmadı, Çünkü Mükemmel Gerçek Bir Yer Bulundu

Fallout Dizisinde Çölü Yaratmak İçin CGI Kullanılmadı, Çünkü Mükemmel Gerçek Bir Yer Bulundu

Pesek dökmek yerine, Çöl, Namibya’daki Schelet Kıyısında çekildi. Luci’nin ikinci bölümde girdiği ev gibi, bir zamanlar güzel evlerle dolu olan hayalet kasaba olan Kolmanskop bu çölün bir parçasında bulunmaktadır. Namibya çölünün kuru iklimi, bu evlerin harabelerini ve mobilyalarını korumuştur. 1956 yılına kadar terkedilen eski madenci kasabası, “yasak bölge” olarak bilinen bölgede bulunurken, 2002 yılında özel bir turizm şirketi turistik bir cazibe merkezine dönüştürmüştür.

“Çölde bulduk kendimizi. Namibya’nın kumları dekorumuz haline geldi. İlk hissettiğim şey buydu – sahneyi çekerken dışarı çıkıp hatırlıyorum”, diyor yıldız Aaron Moten. “Bir oyuncunun bazen yapması gereken çok işi aldı. Tabii ki şu anda gerçekten orada olduğumuzu hissediyorum. Sahne arkadaşlarıma tekrar yatırım yapabileceğimi ve gerçekten hikayeye dalmayı hissettim”.

Çöl, nükleer bir felaketten sonra Dünya’da kalan şeyin adıdır. İlk sezonun olayları, Yeni Kaliforniya olarak da bilinen yıkık Los Angeles’ta gerçekleşmektedir. İkinci sezonda merkezi yer olarak Fallout: New Vegas hayranlarının favorisi seçilirse, Muhabbet Çölü’nü görebiliriz.