World of Goo 2 Mayıs ayı sonunda PC ve Switch platformlarında piyasaya çıkacak

World of Goo 2 Mayıs ayı sonunda PC ve Switch platformlarında piyasaya çıkacak


Aralık ayında duyurulan fizik tabanlı bulmaca oyunu World of Goo’nun ikinci bölümü, Nintendo Direct: Partner Showcase etkinliğinde yayınlanan bir fragman ile çıkış tarihi aldı. Devam oyununda garip topcuklardan çeşitli şekiller oluşturacak, bulmacaları çözmek ve seviyeleri geçmek için çaba göstereceğiz. Oyun, 23 Mayıs’ta PC ve Nintendo Switch platformları için piyasaya sürülecek.

World of Goo 2, 2008 yılında çıkan ünlü bulmaca oyununun devamı olarak karşımıza çıkıyor. Oyunun geliştiricileri 2D Boy ve Tomorrow Corporation tarafından geliştirildi.

World of Goo 2, birinci oyunun oynanış mekaniğini koruyor. Başlık adı verilen sümüksü topa benzer yapıları yönlendirerek, köprüler ve kuleler gibi çeşitli yapılar oluşturuyoruz. Oyuncunun amacı, yaratıkların seviye çıkışına ulaşabilmeleri için yapıları tasarlamak. Yapılarımız fizik kurallarından etkileniyor. Bu da demek oluyor ki, yapılarımız çok fazla baskıya dayanamayabilir ve bütün yapı yıkılabilir. Zorluk, ilerledikçe artıyor ve yeni özelliklere sahip yeni nesneler keşfettikçe değişiyor. World of Goo 2, ilk oyunu hatırlatan renkli çizgi film tarzı grafiklere sahip.