Fallout serisi için zırhı, Marvel için Iron Man kostümünü tasarlayan aynı insanlar yaptı.

Fallout serisi için zırhı, Marvel için Iron Man kostümünü tasarlayan aynı insanlar yaptı.

Uzun zamandır beklenen Fallout dizisinin Prime Video’da yayınlanmasına sadece birkaç gün kaldı ve genellikle dizi gösteriminden önce çeşitli bilgiler ve detaylar ortaya çıkmaya başladı. Örneğin, The Gamer’ın bildirdiğine göre, dizide göreceğimiz atom zırhı aslında gerçekten var olan ve belirli bir şekilde oluşturulmuş…

Fallout dizisinde gösterilecek güçlü zırh, farklı oyuncular tarafından kontrol edilecek ve onlar tarafından giyilecek. Dolayısıyla, Bethesda’nın nükleer sonrası dünyadaki muazzam zırhların canlandırılmasında CGI kullanılmayacak. Bunun hakkında, zırhları giyen oyunculardan biri olan Aaron Moten’ın anlattığı zorlayıcı zırh taşıma deneyimine dair bilgiler var. Tabii ki, kaskadorlar da zırhlar içinde oldukça zorlandılar.

Genellikle olduğu gibi, dublörler tamamen iki metreden biraz daha uzun olan zırhın tam modellerini giyerken, oyuncular da görünmeyen vücut kısımlarını kaplayan, her biri 30 kilo ağırlığındaki kısmi modelleri giymişler.

Ayrıca, sanat yönetmeni Howard Cummings, zırhların yapım süreci hakkında oldukça ilginç bir detayı ortaya çıkardı. Bu zırhın modelinin yaratılması görevi, Marvel Sinematik Evreni’nde Demir Adam’ın zırh modelini de yaratan aynı şirkete verildi.

“Legacy adlı şirketi getirdik, onlar ‘Demir Adam’ı ve benzer şeyleri yaratıyorlardı, ancak bu kadar işlevsel giysileri daha önce hiç yapmamışlardı,” diye açıkladı Cummings.

Fallout dizisinin yapımcılarının orijinal kaynağa sadık kalmak isteğinin bir başka kanıtı da 11 Nisan’dan itibaren Prime Video’da görebileceğimiz şeydir.