Final Fantasy 16 PC Sürümü Birkaç Ay İçinde Çıkabilir, Eklemelerin Test Edilmesi Zaten Başladı

Final Fantasy 16 PC Sürümü Birkaç Ay İçinde Çıkabilir, Eklemelerin Test Edilmesi Zaten Başladı

Final Fantasy 16’nın kilit oyun tasarımcısı ve franchise yapımcısı Naoki Yoshida, rol yapma oyununun PC’ye taşınması hakkında oyunculara iyi haberlerle yakın zamanda sevindirdi. Geliştirici, PC sürümünün Final Fantasy 16’nın final cilalama aşamasında olduğunu ve geliştirme ayrıntılarını belirtmeden Mart ayının başlarında duyurdu. Yoshida, gazetecilerle ve Famitsu ile yaptığı konuşmada, oyuncuların yakın bir zamanda bir port alabileceğini ima etti. Creative Business Unit III ekibi, oyunun optimize edilmesi üzerinde çalışıyor, ancak DLC içerikleri ile de ilgileniyor.

Yoshida’nın belirttiği gibi, Final Fantasy 16’nın PC için geliştirilmesi sorunsuz bir şekilde ilerliyor ve stüdyonun içinde belirlenen takvimi bazı yönlerden aşıyor. Şu anda geliştiriciler, oyunun bazı teknik ayrıntılarını ve iki hikaye DLC’li sürümünün hata ayıklama ve cilalama çalışmalarına devam ediyor.

İki DLC’nin eklendiği versiyon için optimizasyon hala devam etmekte, ancak bir yıl daha bekleyeceğimizi sanmıyorum. PC versiyonunun makul bir zaman çerçevesinde piyasaya sürüleceğini düşünüyorum.

— Naoki Yoshida, yapımcı, açıkladı.

Ayrıca Yoshida, Final Fantasy 16 için yakında sistem gereksinimlerinin duyurulacağını ve modern teknolojileri ve bütçe dostu PC’leri dikkate alacağını ekledi. Geliştirici, Final Fantasy 16’yı optimize etme aşamasının hemen ardından neredeyse hemen PC’ye çıkarmayı umuyor çünkü oyunun kendine özgü