Final Fantasy VI Yenileniyor

Final Fantasy VI Yenileniyor

Final Fantasy VII Remake'in yaygın başarısı yeterli olmadığı için, şimdi güçlü bir PS5 sürümü yolda, Yuffie'nin başrol oynadığı yeni bir hikaye DLC'si ve yakın zamanda duyurulan iki mobil oyun bizleri bekliyor. Bu mobil oyun battle royale nişancı oyunu olarak karşımıza çıkacak. 

Final Fantasy XVI da yolda – 2021'de özel olarak PS5'te çıkacak olması nedeniyle – Square Enix kahramanlarının tamammı yer alacak. Oyunun serilerine baktığımızda FF'i uzun süredir takip eden bazı oyunseverler XV'e bayılırken ve XIII'i sadık bir şekilde savunurken, diğerleri hala 90'ların sonundaki PlayStation dönemi Final Fantasy oyunlarına takıntılı olacak, bazıları 2D klasikleri tercih edecekler. 

Daha önce hiç FF6 oynamamış olanlar için Manyak bir imparator dünyayı fethetmeye ve uzun süredir saklı kalmış sihirli güçlerine sahip çıkmaya çalışırken, baştan sona bir steampunk teması geçiyor. Tipik JRPG tarzında, ezici ihtimallere rağmen bu goliath tehdidini engellemeyi başaran, yolunda duran uyumsuz bir isyancı grubu var. Final Fantasy VI, sırf haydut karakter galerisinin bu maceraya bir kez daha atıldığını görmek için yeniden yapım için hazır. 

Çoğu FF başlığında olduğu gibi, her karakter, nihayetinde savaştaki rollerini belirleyen belirli bir sınıfa aittir. Başrol oyuncusu Terra, büyülerini güçlendirmek için transa girebilen güçlü bir sihir kullanıcısıdır. Bu arada Locke eşya çalabilir, Celes düşman büyülerini emebilir ve Sabin'in özel hareketleri için oyun tarzı girdileri bile vardır.

Final Fantasy VI'yı modernize etme fikri defalarca tartışılmış olsa da yeniden yapım şansı oldukça zayıf. Nintendo DS için hem FF3 hem de FF4'ü yeniden yaptıktan sonra, Square'in bu eğilimi FF5 ve FF6 ile devam ettireceği varsayıldı. Bu son iki oyun için yeniden yapılanmalar Nintendo 3DS için düşünülüyordu, ancak geliştirici ekip dikkatlerini FF7R'ye odaklandığından oyunun önceki sürümlerini pek dikkate alınmadı. 

Final Fantasy VI için ideal bir yeniden yapılanma, sevilen JRPG'nin sanatçı Yoshitaka Amano'nun çizimlerine daha yakın bir sanat tarzında yeniden hayata geçirildiğini görecektir. Sıra tabanlı mücadele, yine de bazı modern gelişmelerle devam edecek. FF6'nın savaş sistemi hala ayakta kalıyor, ancak bazı yönler modernize edilebilir, genişletilebilir ve hızlandırılabilir. Ayrıca, geliştiricilere belirli karakterleri yeniden dengeleme şansı vererek bazı zayıf, daha az popüler parti üyelerini daha yaşayabilir hale getirilebilir.