Fire Emblem: Three Houses

Fire Emblem: Three Houses

Fire Emblem Three Houses

Fire Emblem Three Houses

Fódlan kıtasındaki Three Houses, şu anda barış içinde olan üç rakip ülkeye bölünmüş ve Garegg Mach Monastery‘e bağlıdır. Garegg Mach‘da eski bir paralı asker ve yeni öğretmen rolünü üstlenen oyuncu, bir dizi savaşta onları desteklemek ve rehberlik etmek için bir ülke seçmelidir. Oyun, daha önceki Fire Amblem oyunlarının sıra tabanlı taktiksel oyununu sürdürürken, sosyal simülasyon ve zaman yönetimi unsurlarını da içeriyor.

Fire Emblem: Three Houses, oyuncuların oyunun başında cinsiyeti ve ismi seçilen oyuncu karakterini kontrol ettiği taktiksel bir rol yapma oyunudur. Oyuncu karakterinden oyun etkinlikleri için bir merkez görevi gören Garegg Mach Monastery’de öğretmenlik yapması istenir. Öğretmek için belirli bir okul evini seçmek, anlatıyı o noktadan itibaren etkiler. Oyuncunun zamanı ana anlatıyı ilerleten hikaye temelli savaşlar ve seçtikleri evin öğrencileriyle etkileşime girdikleri Garegg Mach’daki dönemler arasında bölünmüştür. Oyunun açılış yarısı bu okul sistemine odaklanırken, hikaye beş yıl ileri atlar ve oyuncular açılış yarısı boyunca seçtikleri eve kilitlenir, daha çok savaşa odaklanır.

Hikaye savaşları arasındaki periyotlarda, oyuncunun öğretim sınıflarından ve saha alıştırmalarından çeşitli aktiviteler için kullanılabilecek bir takvime göre belirlenmiş gün sayısı vardır. Oyuncu aynı zamanda öğrencilerle sosyal olarak etkileşime girebilecekleri ve onlarla ilişkiler kurabilecekleri boş zaman etkinliklerine de sahiptir. İlişki kurma, bir karakterin Destek seviyesini etkileyen eylemler ve diyalog seçenekleri ile yapılır.

Diğer Fire Emblem oyunlarında olduğu gibi, Three Houses sıra tabanlı bir savaş sistemi kullanır; Oyuncular, “Units” adı verilen seçilmiş ana karakterlerin önderlik ettiği tabur sayısını kontrol altına alırlar. Taburlar, bir savaş tetiklendiğinde yukarıdan aşağıya bir perspektiften üçüncü şahıs bakış açısına geçerek bir sistem üzerinde hareket eder. Oyuncular ayrıca bireysel taburları değerlendirmek için savaş alanını yakınlaştırabilirler. Taburların, bir Unit’e karakter buff’ları veren pasif yetenekleri vardır. Gambits adı verilen ilave birlik grupları, taburları desteklemek, birden fazla birimi iyileştirmek veya güçlü düşmanları vurmak gibi özel hamle yapmak için işe alınabilir. Diğer oyunlarda olduğu gibi, savaşa giren karakterlerin kalıcı ölümlere maruz kaldığı bir “Classic” mod ve her savaştan sonra düşen karakterlerin yeniden dirildiği bir “Casual” modu vardır. Oyuncular ayrıca, Divine Pulse özelliğini kullanarak, savaş başına en fazla üç kez aksiyonları geri alabilirler.