Fortnite, iOS ve Mac'te Bölüm 2 Sezon 4 Güncellemesini Almıyor

Fortnite, iOS ve Mac'te Bölüm 2 Sezon 4 Güncellemesini Almıyor

Epic Games, Apple cihazlarındaki Fornite oyuncularının diğer oyuncularla birlikte 4. Sezon eğlencesine katılamayacağını doğruladı.

Epic Games ve Apple arasında son dönemde yaşanan olaylar, Fornite'ın App Store'dan kaldırılmasına neden olmuştu. Tüm olaylar ışığında son Fornite güncellemesinin iOS ve Mac kullanıcılar için yayınlanmaması beklenen bir durumdu.

Epic, ana davada bir karara varılmadan önce Apple'ın bu hamlesini engellemeye çalışsa da başarılı olamadı. Sonuç olarak, geliştirici güncellenmiş bir blog gönderisinde Fornite'ın iOS ve Mac sürümlerini v14.00 sürümüne güncellenmeyeceğini açıkladı.

Şirket, “Apple, Fornite güncellemelerini ve App Store'daki yeni yüklemeleri engelliyor ve Apple cihazları için Fornite geliştirme araçlarına erişimimizi sonlandıracağını söyledi” diye açıklama yaptı.

“Sonuç olarak, Fornite'ın 27 Ağustos'ta yayınlanacak olan Bölüm 2 – Sezon 4 güncellemesi (V14.00) iOS ve MacOS'ta bulunmayacak.”

Epic Games, Apple'ın ödeme sistemini atlatarak ve kendine ait ödeme alternatifini sunarak App Store politikalarını ihlal ettiği için Apple'ın Fornite güncellemelerini engellediğini yinelemekte fayda var.

Durum Android cephesinde biraz daha iyi. Oyun Play Store'dan kaldırılmış olsa da, Epic Games'in kendi uygulamasında ve Samsung Galaxy Store'da mevcut olmaya devam ediyor.