James Gunn, Marvel’le bir daha asla çalışmayacağını neden anlattı?

James Gunn, Marvel’le bir daha asla çalışmayacağını neden anlattı?

Джеймс Ганн ve Peter Safran’ın yakın zamanda kurulan DC Stüdyoları’nın başına getirildiği ve DC’nin sinema, televizyon ve video oyunları da dahil olmak üzere çeşitli alanlardaki faaliyetlerini denetlemekle görevlendirildiği belirtiliyor.

O zamandan beri Gunn, senarist ve yönetmen olarak “Galaksi Koruyucuları” üçlemesinin final bölümünü başarıyla çekti. Bu, birçok kişinin “Galaksi Koruyucuları”nın MCU’daki son projesi olacağını düşünmesine neden oldu. Daha sonra Gunn, bir hayranın “Eğer isterseniz, bir Marvel filmi yazabilir misiniz?” sorusuna “Fiziksel veya yasal olarak yapamam” diyerek cevap verdi. Gunn, “Başka projeleri sığdıramazdım. Tellerim hoş bir şekilde dolu” diyerek açıkladı.

Gunn’ın yasal olarak verdiği yanıt, onun sıkı Hollywood sözleşmeleriyle DC Studios ve Warner Bros. ile bağlı olmasıyla ilgili. Gunn, stüdyo başkanı olarak atandığından daha önce başladığı için “Galaksi Koruyucuları 3” üzerinde çalışma fırsatı verildi.

Daha önce Gunn, aynı anda DC ve Marvel’da çalışma fırsatı bulmuştu. Bu durum, kısa bir süre Marvel’dan kovulduktan sonra ortaya çıktı. Sonunda karar iptal edildi ve Warner Bros. hızla Gunn’ı “intikam timi” yeniden başlatma görevlisi olarak işe aldı. Bu, hayranlar ve eleştirmenlerden olumlu eleştiriler alan “Peacemaker” dizisinin yaratılmasına yol açtı. DC, onu DCU’nun yeniden başlatılmasında liderlik pozisyonuna en uygun aday olarak görmüştü. Ancak yaratıcı departmandan stüdyoya geçişi yeni bir özel sözleşmenin imzalanmasını gerektirdi.

“Superman: Legacy” filminin çekimleri 2024 yılında Mart ayında başlayacak.