Forza Horizon 5, Yeni Forza Motorsport’tan 30 Kat Daha Fazla Oyuncuyu Çekiyor

Forza Horizon 5, Yeni Forza Motorsport’tan 30 Kat Daha Fazla Oyuncuyu Çekiyor

Forza Horizon 5 2021 yılında piyasaya sürüldü, ancak hala popülerliği oldukça yüksek. Sadece Steam’de hafta sonları oyuncuların sayısı yaklaşık 30 bin kişiyi bulmaktadır (SteamDB’de mevcut verilere göre). Karşılaştırma yapmak gerekirse, yeni çıkan Forza Motorsport gün içinde Steam’de çok daha az oyuncuya sahiptir. Hafta sonları zirve saatlerinde aynı anda yaklaşık 1.000 kişi oynamaktadır.

Tabii ki, benzer konsepte sahip olsalar da, bu iki proje karşılaştırılmamalıdır. Forza Motorsport, daha karmaşık bir oynanışa, daha iyi bir fizik motoruna ve dikkat gerektiren karmaşık bir ayarlama sistemine sahiptir ki arabanızı “bozmamak” için bu konuya özel bir ilgi gerekmektedir. Ancak istatistikler gösterdi ki, topluluk Forza Motorsport’u soğukkanlı bir şekilde karşıladı – temel olarak araçlar için parça ve yükseltmelerin kilidini açma sisteminin iyi düşünülmemiş olmasından dolayı (bu süreç çok fazla çaba gerektiriyordu). Sorun, çıkıştan birkaç ay sonra düzeltildi, ancak oyunculardan büyük ilgi görülmedi.

Forza Horizon 5’in gelişimi hakkında konuşacak olursak, Playground Games zaten büyük bir etkinlik olan Horizon Race-Off’u başlattı ve oyunun özel bir fragmanında yeni cazibe merkezlerini gösterdi. Özellikle yeni araçlar konusunda, bundan kısa bir süre önce sitemizdeki bir makalede bildirildiği gibi.