Fransız oyun stüdyosu Don’t Nod, 70 çalışanın işten çıkarılmasına yol açabilecek bir “yeniden yapılandırma projesi” planları hakkında açıklama yaptı. Don’t Nod çalışanlarını temsil eden Fransız sendikası STJV (Le Syndicat des Travailleurs et Travailleuses du Jeu Vidéo), bu planları “bir dizi felaket kararın zirvesi” olarak nitelendirdiği ve bu yılın başlarında yayımlanan bir açıklamada detaylandırdığı olaylar zincirinin doruk noktası olarak adlandırdı.
Don’t Nod ve STJV planları tartışırken, sendika tamamen eleştiren ve üst yönetimin aylar boyunca çalışanların endişelerini görmezden geldiğini belirten yeni bir açıklama yayınladı.
Don’t Nod çalışanlarının temsilcileri, şirketin ekonomik durumu hakkında bir yılı aşkın süredir uyarılarda bulunduklarını ve bu durumun işten çıkarmalara neden olduğunu belirtiyor. Bu işten çıkarma planı ile son derece şiddet dolu bir atmosfer yaratılıyor. Tüm Don’t Nod çalışanlarını işlerini ve çalışma koşullarını korumaları için harekete geçmeye çağırıyoruz.
STJV, açıklamasını Don’t Nod’daki durumu Ubisoft’la karşılaştırarak bitiriyor, burada çalışanlar yeni ofise geri dönüş politikası nedeniyle üç günlük bir greve katılmaya çağrıldı.
Çalışanlarını alay konusu eden yöneticilere karşı karşıya kalındığında, şu anda Ubisoft’ta olanlara benzer bir toplumsal hareket gereklidir. İşlerimizi korumak için gerekli güç dengesini sağlamalıyız. Bizler, patronlarımızın hataları için ödeme yapmayacağız.
Yılın ilk yarısına ait finansal sonuçlara göre, Don’t Nod’un işletme geliri yıllık bazda %11 azaldı.