From Software’ın amacı pek çok oyun ve karakteri komik yapmak değildir, bu sürecin kendiliğinden gerçekleştiği belirtilmektedir.

From Software’ın amacı pek çok oyun ve karakteri komik yapmak değildir, bu sürecin kendiliğinden gerçekleştiği belirtilmektedir.

Elden Ring, Sekiro ve Dark Souls üçlemesi, patronlarla olan sıkıntılı mücadelelerin inanılmaz şanssızlıklar nedeniyle bozulduğu veya düşmanların iyi dövüldükten sonra parçalara ayrıldığı durumlarda karanlık bir mizahla karşılaşabilir. Yaratıcı yönetmen, bu oyunları “eğlenceli/komik” yapma hedefi koymuyor, bu da onları daha komik hale getiriyor.

Stüdyonun katalogundaki beklenmedik komik anlar hakkındaki bir soruya yanıt veren FromSoftware’den Hidetaka Miyazaki, Eurogamer’a “sadece ‘bazı yerlerin’ komik ve mizahi olması düşünüldü” dedi. Bu niyetlere rağmen, yaratıcı yönetmen, “ciddi olarak” oluşturulan veya “karanlık bir yerden” gelen oyun parçalarının genellikle komik olarak algılandığını söylüyor.

“Ancak bu planlı bir şey değil, – Miyazaki devam ediyor – birçok oyunu ve karakteri komik yapmayı hedeflemiyoruz. Bunun sadece oyuncu ve oynadığı ortam tarafından böyle yorumlandığını düşünüyorum” dedi.

Bu fenomen muhtemelen mutluluktan ağlama veya sinirli kahkaha gibi duygusal tepkileri dengelemeye çalışan vücudumuzdan geliyor – karşıt, aynı derecede yoğun bir duygu yaratıyor. Bazı durumlarda, Kötülüğe binlerce kez karşı koyarken o kadar gerginiz ki sadece gülmek zorunda kalıyoruz. “Bunların çoğu istemeden gerçekleşiyor” diyor Miyazaki.

Miyazaki ayrıca Elden Ring için Shadow of the Erdtree DLC’si hakkında detayları paylaşırken, şu anda stüdyonun en büyük genişlemesi olarak adlandırıyor. Ünlü yönetmenin dediğine göre, bu başarılı oyunları sık sık nasıl çıkarıyorlar? Yetenekleri genişletme ve yetenekleri koruma sayesinde oluyor.