Gamescom 2020, 27-30 Ağustos Tarihleri Arasında Dijital Ortamda Gerçekleştirilecek

Gamescom 2020, 27-30 Ağustos Tarihleri Arasında Dijital Ortamda Gerçekleştirilecek

Gamescom, koronavirüs salgının hızla yayılmasının ardından tamamen dijital bir etkinliğe dönüştürüldü ve daha önceden belirlenen etkinlik tarihi değiştirildi. Daha önce 25-29 Ağustos tarihlerişnde yapılması planlanan yeni dijital etkinlik, 27-30 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek. Bu da Geoff Keighley tarafında 27 Ağustos'ta düzenlenmesi planlanan Açılış Gecesi Etkinliği'nin tarihinin değiştiği anlamına geliyor.

Duyuruya göre Gamescom, haber ve yayıncı etkinlikleri için bir “içerik merkezi” olarak hizmet verecek. Standart Gamescom'dan farklı olarak, etkinlikler dijital ortamda gerçekleştirileceği için herhangi bir bilet gerekmiyor. Açılış Gecesi, Gamescom: Awesome Indies ve Gamescom: Daily Show gibi özel etkinliklerle birlikte düzenlenecek. Etkinlik 30 Ağustos Best of Show'un sunumuyla birlikte sona erecek.

Yıllık Devcom konferansı ise 17-30 Ağustos tarihleri arasında Gamescom ile kısmen eşzamanlı olarak gerçekleştirilecek.

Yönetici Games Oliver Frese tarafından yapılan açıklamada, “Gamescom ne yazık ki bu yıl Köln'de gerçekleşmeyecek olsa da, internet üzerinden düzenleyeceğiz.” dedi. “Dijital konseptimiz etkinlik alanında yol gösteriyor ve yeniliklerin çoğu önümüzdeki yıllarda Gamescom'un ayrılmaz bir parçası olacak.”

Geroff Keighley, kişisel Twitter hesabı üzerinden Açılış Gecesi tarihini duyurdu.