Gearbox, Take-Two ile anlaşma duyurulduktan sonra kısaltmalar yaşadı

Gearbox, Take-Two ile anlaşma duyurulduktan sonra kısaltmalar yaşadı

Take Two’nun satışı Gearbox’un tüm sorunlarını çözmedi gibi görünüyor: bunun duyurulmasından sadece birkaç saat sonra şirkette bir dizi işten çıkarma haberleri çıktı, bu neredeyse beklenmedik bir durumdu.

Daha kesin resmi açıklamaları beklerken, şu anda çoğunlukla şirketten kovulan eski çalışanların açıklamaları bulunmaktadır ki, işlerin iyi gittiğini düşündükleri zaman işlerinden çıkarılmışlar.

Bugün öğrendik ki Gearbox, Embracer Group tarafından Take Two şirketinden oldukça düşük bir miktarına (460 milyon dolar) satın alındı, İsveç devinin önceki satın almaya göre ne kadar düşük bir rakam olduğu düşünüldüğünde.

Kotaku’nun bildirdiğine göre şirket sözcüsünün açıklaması bu konuya biraz ışık tutuyor: görünüşe göre “yeniden yapılanma, oyun geliştirmeyle ilgisi olmayan bazı Gearbox birimlerini etkiledi,” açıklamada belirtilmiş.

Özellikle, Gearbox Publishing’in, şirkette yayıncılık faaliyetlerinden sorumlu birimin, Take Two ile yapılan satış anlaşmasının bir parçası olmadığı ve bu nedenle fiilen feshedildiği ortaya çıktı.

Uygulamada, oyun geliştirmeyle uğraşan bölümün sadece satın almanın bir parçası haline geldiği, yayıncılık bölümünün ise gereksiz kılındığı ve bu bölümün çalışanlarının işten çıkarıldığı anlaşılıyor.

“Bugün Gearbox Publishing’in Take Two ile olan anlaşmanın bir parçası olmadığını öğrendim. Ben ve ekibimizin büyük bir kısmıyla birlikte işten çıkarıldım,” dedi eski yayıncılık departmanı halkla ilişkiler yöneticisi Malli Rast.