GeForce RTX 50 Serisinin Amiral Gemisi Modeli, 384-bit Bellek Arayüzüne Sahip Olacak.

GeForce RTX 50 Serisinin Amiral Gemisi Modeli, 384-bit Bellek Arayüzüne Sahip Olacak.

Resmi olmayan kaynaklardan, GeForce RTX grafik işlemcilerinin gelecek nesli hakkında detaylar gelmeye devam ediyor. Bu bilgilere göre, bunlar Nvidia Blackwell mimarisine sahip grafik işlemciler üzerine kurulacak ve video belleği için GDDR7 belleği kullanılacak. Son bilgilere göre, yeni modellerde bellek veri yolu genişliği mevcut Nvidia çözümlerinden çok farklı olmayacak.

Mevcut bilgilere göre, Nvidia Blackwell grafik işlemciler ailesi beş model içerecek. Beklenen şekilde, GB202 kod adlı amiral gemisi GPU’nun 384 bit bellek arayüzüne sahip olması bekleniyor. İlk GDDR7 bellek yongalarının 16 Gbit (2 GB) kapasiteye sahip olacağı göz önüne alındığında, bu amiral gemisi için en muhtemel video bellek 24 gigabayt olabilir. Bu tür GDDR7 yongaları için tahmini veri transfer hızı 32 Gbit/s olacak ve bu da amiral gemisine yaklaşık 1,5 TB/s bant genişliği sağlayacak.

Lütfen dikkat, şu anda tüm bu bilgiler yalnızca tahminlerdir ve yeni ekran kartlarının piyasaya sürülmesine daha yakın bir zamanda video belleğin yapılandırması hakkında kesin bilgi sunulacak. Örneğin, 2025 yılına kadar 24 Gbit (3 GB) kapasiteli GDDR7 bellek yongalarının üretimi başlatılabilir, bu da Nvidia’nın video belleği miktarını neredeyse bu kadar artırmasına izin verebilir.