Baldur’s Gate 3 Geliştiricisi, RPG’nin Hala Çok Popüler Olmasına Şaşırıyor: “644.205 Oyuncu – Bana Hala Delilik Geliyor”

Baldur’s Gate 3 Geliştiricisi, RPG’nin Hala Çok Popüler Olmasına Şaşırıyor: “644.205 Oyuncu – Bana Hala Delilik Geliyor”

Evet, elbette, Baldur’s Gate 3 geçen yıl popüler oldu, en büyük rol yapma oyunu haline geldi ve tüm ödülleri topladı, ancak her gün milyonlarca başka oyun çıktığı göz önüne alındığında, insanlar hala onu oynuyorlar mı? Cevap evet.

Baldur’s Gate 3 Larian geliştirici şirketinin yayıncılık direktörü Michael Daus bu hafta oyuncuların oyundaki güncel istatistiklerini paylaştı:

Son 7 günde 644.205 ortalama günlük oyuncu – bu benim için hala başlangıçtan bu kadar uzakta bu kadar fazlasına ulaşmak çılgınlık (sadece Steam’de).

Bu son derece etkileyici bir rakam, özellikle Daus’un belirttiği gibi bu oyuncuların “sadece Steam’de” olduğunu ve PS5 veya Xbox’ta oyunu oynayanları hesaba katmadıklarını düşündüğümüzde.

Bir oyunun ortalamasına göre günlük oyuncu sayısının ne kadar olduğu konusunda nadir bir fikir de Baldur’s Gate 3 gibi bir oyun için. Steam’deki aynı anda oyuncu sayısını takip etmek, SteamDB gibi harici sitelerde yapılır, ancak bu sadece o anda oyunda kaç oyuncu olduğunu söyleyen kısmi bir ölçümdür. Bir oyunun popülerliği, örneğin farklı dünya bölgelerine yayıldığında, sadece oyuncu sayısının zirvelerini göreceksiniz. Günlük ortalama oyuncu sayısı – başarının çok daha güvenilir ve anlamlı bir ölçüsüdür.

Baldur’s Gate 3’ü hangi ölçütte değerlendirirseniz değerlendirin, açıkça rol yapma oyunu, Larian’ın dikkatleri üzerine çektiği etkileyici bir başarı hikayesi haline geldi. Stüdyonun uzun bir CRPG serisinin adını taşımasına rağmen, Baldur’s Gate 3 bu tür patlayıcı bir başarı seviyesine taşıdı ki, Witcher 3 zamanlarından beri hatırlayamadığımız bir başarı seviyesi.