Google Haritalara Gizli Mod Geliyor!

Google Haritalara Gizli Mod Geliyor!

Google Haritalara Gizli Mod Geliyor!

Arama motoru devi Google, hizmetleri olan YouTube’a, Haritalar’a ve Google Asistan’a bir dizi ek gizlilik ve güvenlik özelliği sundu. Chrome’da Gizli modun açılması, bildiğiniz üzere tarayıcının etkinliğinizi hatırlamasını engellemekte (tam olarak gizli gezinme olmasa da). YouTube da bu özellik bu yılın başlarında eklemişti ve aynı özellik şimdi Google Haritalara da sunulacak. Haritalar’da gizli modu etkinleştirdiğinizde, aranan yerler de dahil olmak üzere hiçbir etkinlik Google tarafından “Haritalar deneyiminizi kişiselleştirmek” için kaydedilmeyecek ve kullanılmayacak. Gizli modu açıp kapatmak için yalnızca Haritalar’daki profil fotoğrafınıza bir kez dokunmanız çıkan menüden seçmeniz yeterli olacak.

YouTube Geçmişinizi Otomatik Olarak İmha Edebileceksiniz!

Bu yılın başlarında Google, konum geçmişi ve etkinlik verileri için otomatik silme özelliğini uygulamıştı, ve şimdi bu özellik YouTube’a geliyor. Artık YouTube aramalarınızın ve göz atma geçmişinizin ne sıklıkla silineceğini seçmek mümkün olacak. 

Google Asistan Verilerinizi Kontrol Edin!

Giderek, hepimiz çevrimiçi hizmetlerle etkileşimde bulunmak için sesli asistanları kullanıyoruz, bu nedenle Google, Google Asistan aracılığıyla gizliliğinizi kontrol etmeye ve daha fazla bilgi vermeye karar verdi. Gelecek haftadan itibaren “Hey Google, geçen hafta sana söylediğim her şeyi sil” ya da “Hey Google, sana söylediğim son şeyi sil” demek mümkün olacak ve veriler otomatik olarak silinecek. Bununla birlikte, bir haftadan fazla veriyi silmek istemeniz fazladan bir adım gerektirecek. Bu talepler henüz sadece İngilizce olarak yaptırılabilecek. Diğer dillerin destek alması için en az 1 ay beklemesi gerekecek.

Şifre Güvenliğini Kontrol Edin!

Google sonunda zayıf ve yeniden kullanılan şifrelerinizle ilgili işlem yapmaya karar verdi. Chrome ve Google hesaplarına yerleşik parola yöneticisinin yeni bir özelliği olan Parola Denetimi başlatıldı.Yani, mevcut şifrelerinizin ne kadar güçlü olduğu geri bildirim olarak size söylenecek, yeniden kullanıyorsanız uyarılacaksınız ve başkalarının 4 milyardan fazla şifresinin olduğu şifre listesinde görünüp görünmediğini kontrol edebileceksiniz. Parola Denetimi, bu yıl içinde Chrome tarayıcısının varsayılan bir özelliği olacak şekilde ayarlandı. Uygulandığında, şifreler girildiği anda gerçek zamanlı koruma da sağlanacak. Bu şekilde, Chrome kullanıcıları bir daha asla zayıf veya tehlikeli bir şifre seçmeyecek.

Google Haritalara Gizli Mod Geliyor!