Google Stadia'yı Dokunmatik Ekran Aracılığıyla Kullanabileceksiniz

Google Stadia'yı Dokunmatik Ekran Aracılığıyla Kullanabileceksiniz

       Oyun dünyasının son zamanlardaki en popüler çalışma alanlarından birisi olan Bulut Tabanlı Oyun Sistemleri, gelişmeye devam ediyor. Bu sistemlerin öncülerinden olan Google, bulut tabanlı oyun sistemini geliştirmeye devam ediyor. Sürekli olarak kullanıcıları memnun edecek güncellemeler ve oyunlar ekleniyor. Bildiğiniz üzere Google, Stadia'dan oyun oynarken kullanıcılara kullanması için bir Stadia denetleyici sunuyor. Ancak Reddit'te SmashShock adında bir kullanıcı, Anroid telefonlarda dokunmatik ekranı kullanarak oyun oynamayı sağlayan bir yöntem geliştirdi.

        Geçtiğimiz hafta sonu Android Central'de yayımlanan yöntemde, kullanıcıların telefon ekranına bir denetleyici ekleniyordu. Bu sayede denetleyici olmadan kullanıcılar dokunmatik olarak oyun oynabiliyordu. Her ne kadar oyun kontrolleri zor olsa da geçici çözüm açısından oldukça başarılı.

   Geliştirilen TouchStadia özelliği her ne kadar kullanımı zor olsa da hassaslık gerektiren oyunlarda faydalı olabilir. Bu özellikten faydalanmak isteyen kullanıcılar öncelikle Chrome'da manuel olarak etkinleştirmesi gerekiyor ve masaüstü modunda uzantı kullanılarak yüklenmesi gerekiyor. TouchStadia'nın talimat sayfasına GitHub üzerinden ulaşabilirsiniz.

 

    

     Geçen sene yapılan lansmandan sonra erişime açılan Google Stadia, sürekli olarak geliştirilmeye devam ediliyor. Ayrıca düzenli olarak sisteme oyunlar da ekleniyor.