Google’ın, Stadia Adlı Bulut Oyun Sistemi Tanıtıldı

Google’ın, Stadia Adlı Bulut Oyun Sistemi Tanıtıldı

Google Stadia

Google Stadia

Google oyun yayınına giriyor. Şirket bugün, dijital, isteğe bağlı video oyunlarını güvenilir ve uygulanabilir hale getirme çabalarının evrimi olan Stadia‘yı açıkladı. Bu yıl ABD, Kanada, İngiltere ve Avrupa’da satışa sunulacak. Google, haberleri San Francisco’daki Oyun Geliştiricileri Konferansı’ndaki bir saatlik gösteri sırasında gelmeye başladı.

Google’ın yayıncılık hizmeti için yaptığı planlar, endüstrinin “oyunlar için Netflix” i hayata geçirdiğini gösteriyor. İdeal olarak, insanların bağlı herhangi bir cihazda oyun oynamasını sağlar. iPhone’unuzda Devil May Cry 5, akıllı TV’nizde Dead Cells veya bir Mac’te Apex Legends düşünün. Stadia, oyunları 4K, 60FPS ve HDR renklerinde yayınlayabilecek, sonunda 8K’ya kadar destekleyebilecek.

Tabii, bundan da fazlası var.

Daha fazla bağlantı, daha fazla tüketicilik anlamına gelir ve Stadia, geliştiricilerin oyunlarını doğrudan YouTube ve Twitch canlı yayınları dahil olmak üzere yeni yöntemlerle satmalarına izin verir. Örneğin, YouTube’da Assassin’s Creed: Odyssey için bir fragman yüklendi ve sonunda “Oyna” butonu belirdi; bu oyun Chrome tarayıcınızda oynamaya hazır demektir, beş saniye kadar kısa bir sürede yüklenecektir.

Stadia’nın Crowd Play özelliği bir YouTube canlı yayınını izleyen insanların sıraya girmesini ve gerçekte bu yayıncının oyununa katılmasını sağlar. Bu arada State Share, insanların oyunun belirli bölümlerine bağlantı göndermesine olanak tanır ve arkadaşlarınız daha sonra Chrome tarayıcısında oradan tıklayıp oynayabilirler.

Google, eski Sony stüdyoları ve Xbox’un başkanı Phil Harrison ve Assassin’s Creed’in vizyoneri Jade Raymond da dahil olmak üzere bir dizi yüksek düzey yöneticiyi işe alarak, yıllardır video oyunlarına girmeye hazırlanıyordu. Raymond, Google’ın yeni oyun geliştirme kolu olan Stadia Games and Entertainment’ın resmi başkanıdır.

Google, dünya çapında konumlandırılmış 7.500’den fazla düğümü içeren güçlü bulut ağıyla bazı şirketlere göre bir avantaja sahiptir. Unreal ve Unity gibi önde gelen oyun motoru şirketleri ve Doom creator id Software gibi stüdyolar da Google ile Stadia’da ortaklık kuruyor.