GoPro Hero 8 Black ile Kusursuz Bir Vlogger Olmaya Hazır Olun!

GoPro Hero 8 Black ile Kusursuz Bir Vlogger Olmaya Hazır Olun!

GoPro Hero 8 Black ile Kusursuz Bir Vlogger Olmaya Hazır Olun!

Bisiklet sürerken frenleyip tek teker üstünde durmasanız veya yamaç paraşütü yapmasanız bile GoPro Hero 8 Black size her anınızı aksiyonlu yaşamış gibi hissettirebilir. Peki, Hero 8 Black’in bu kadar harika kılan yeni büyük özelliği nedir diye soracaksınız. Sadece bir tane yeni özelliği yok elbette. Çekimi her ne koşulda olursa olsun, kullanımını genel olarak daha kolay ve daha iyi bir kamera yapan birçok özellik ayarlaması ve güncellemesi var. Eskiden bir GoPro kullanmışsanız, sizle beraber birçok GoPro kullanıcısını da mutlu edecek bir tasarım değişikliğini kesinlikle fark edeceksiniz.

GoPro sonunda kamerayı monte etmek için gereken çerçeveden kurtuldu. Bunun yerine ise GoPro’nun sabitleme parmaklarını kameraya yerleştirmiş olduğunu görüyoruz. Bu çerçevede nefret edenler için harika bir haber bu. Üstelik bu modelde USB-C bağlantı noktasıyla sağ tarafta bulunan pili ve microSD kart yuvasını da engelliyordu. Bu da kamerayı sabitlediğinizde bile pilleri ve SD kartları kolayca değiştirebileceğiniz gibi aynı zamanda şarj edebileceğiniz anlamına geliyor. Üstelik kamera hala 10 metreye kadar su geçirmeye dayanıklı. GoPro aynı bunların yanı sıra bir de çıkarılabilir lens kapağını bu modele dahil etti. Lens önceki Hero modellerinde kullanılan lensten iki kat daha dayanıklı olan Gorilla Glass ile üretildi. Bu değişiklik, kamerayı biraz daha ince hale getirdi ve Hero 8’in bir yerlere daha rahat sığmasını kolaylaştırdı.

GoPro Hero 8 Black ile Kusursuz Bir Vlogger Olmaya Hazır Olun!

Pürüzsüzden daha pürüzsüz olan nedir?

Hero 8’i daha çok Vlogger dostu yapmak amacıyla 3 adet modüler aksesuar da kamerayla beraber duyuruldu. Dahili mikrofon rüzgar sesini azaltma konusunda gelişmiş olsa da, uygun bir yerde değilseniz ses kaydı yapma konusunda sıkıntılar yaşamanız muhtemel. Ek olarak bir HDMI çıkışı da kamerada mevcut. 

Hero 8 Black’deki elektronik görüntü sabitleme özelliği gayet iyi. Hero 7 Black’deki şirketin HyperSmooth stabilizasyonu, GoPro’nun Karma Grip’i gibi motorlu bir sabitleme çemberi kullanma ihtiyacını temelde ortadan kaldırdı. Ancak HyperSmooth 2.0 ile, titreşim ya da  kamerayı sarsıcı herhangi bir şey yapabilir ve videonuzda bunun farkedilmemesini sağlayabilirsiniz. Üstelik bunu yaparken video kalitesinden de ödün vermeyeceksiniz. Ancak, dengeleme zaman zaman biraz fazla düzgün görünebilir ve buda zaman zaman gerçekciliği olumsuz etkileyebilir.

Hero 8 ile GoPro, HyperSmooth’u görüntüyü biraz sallayabilmeniz, biraz daha düzeltebilmeniz ya da tamamen sarsıntılardan arındırmak üzere ayarlanabilir kıldı. HyperSmooth artık tüm çözünürlüklerde ve kare hızlarında mevcut olduğundan ağır çekim klipleri tamamen kusursuz görünüyor. Ayrıca artık sahneye, harekete ve ne kadar aydınlatmanız olduğuna bağlı olarak hızı otomatik olarak ayarlayabileceksiniz.

Her duruma özel kişisel ayarları kaydedip hızlıca kullanabilmeniz ise gerçekten çok yararlı bir özellik. Üstelik önceden yüklü ayarları da kullanabilirsiniz. Çekim seçeneklerine eklenen başka güzel bir özellikte LiveBurst. Live burst kameradan veya GoPro uygulamasından 3 saniyede bir video çekip 90 ayrı kare çekip en iyilerini seçebileceğiniz bir moddur. İPhone’un Live Photo seçeneğine benziyor diyebiliriz. Bunlar büyük eklemeler, ancak hareket bulanıklığını neredeyse tamamen ortadan kaldıran geliştirilmiş SuperPhoto ve HDR fotoğraflar gibi birkaç küçük ek özellikte var ve sıkı durun: Canlı yayın şimdi 1080p’de yapılabiliyor. Olumsuz olarak Hero 8 Black’in tasarımı ve özellikleri güncellenmiş ve daha güçlü bir pil gerektiriyor; Ayrıca, USB-C portunu, kart yuvasını ve pili güzel yere yerleştirmiş olsalar da, bu bölmenin çok kolay açıldığı söyleniyor. 

Pürüzsüzden daha pürüzsüz olan nedir?