“Gothic” remake geliştiricileri ateş ejderhası görüntüsünü sundu

“Gothic” remake geliştiricileri ateş ejderhası görüntüsünü sundu

“Gothic” serisinin hayranları, serinin oyunlarından birinin yeniden yapımının beklenmesiyle, Alkimia Interactive stüdyosunun ve THQ Nordic’in Ocak 2024’te onları unuttuğunu düşünüyordu. Ancak bugün böyle değil, çünkü yeni bir resim yayınladılar. Bu sefer Ateşkerten’i veya Özgür Maden’deki bir orc’un “ejderha” dediği yaratığı görüyoruz.

Миртана’nın kumlu kıyılarını keşfederken dikkatli olun! Burada normal kertenkelelerin yanı sıra ateş kertenkeleleriyle de karşılaşabilirsiniz! Sırtları kıpkırmızı parlayan tüylerle kaplıdır ve ağızları korkunç bir ateş püskürtmektedir! Bu yaratıklar çok tehlikelidir! Orklar bile onlardan kaçınırlar, ve boşuna değil! Sonuçta Ulu-Mulu için gereken malzemelerden biri de onların dilleridir!

Ateşli canavarlarla orkların topraklarında ve Sisli Kule’nin gizemli plajında karşılaşırken dikkatli olun. Güvenliğiniz için yanınıza alevlerden koruyan bir artefakt almayı unutmayın! Bu sayede onlarla başa çıkmak çok daha kolay olacaktır. Aksi halde sadece sıradan bir savaşla karşılaşmayacaksınız, erguvan kokulu bir savaş sizi bekliyor olacak …

Ateşkerten’in şu anda daha önceki “Gothic” oyunundakinden çok daha çok bir ejderhayı andırdığını belirtmek gerek. İlginçtir ki, bu reptilin görünümü, Serafi Garip’e neredeyse olduğu kadar, serinin sonraki bölümlerinde oldukça değişmiştir. İlk bölümde, sırtında kırmızı tüylerle kaplı sarı-kahverengi bir ejderhaydı. İkinci bölümde tamamen kırmızıydı ve pullarla kaplıydı. Üçüncü bölümde ise pullar yeşile döndü, sırt kısmı ise daha kısa oldu.

Ateşkertenleri ilk “Gothic” oyununda endgame düşmanları olarak kabul etmek gerekir. Dördüncü bölümde onlarla karşılaşsak da, Kardûs Kulesi’nin çevresini keşfederken, bu aşamada onlarla savaşmak oldukça zor olabilir (onların ateşli saldırılarına maruz kalmadan onları uzaktan yenemezseniz).

“Ejderhaları” beşinci bölüme saklamak daha iyi olacaktır, çünkü yine de onları avlamamız gerekecek, Ulu-Mulu bıçağını yapmak için gerekli olan dillerinden birini alabilmek için. Yeşil tenli için gerekli olan o ork köleyi, bu reptillerin hem “Tarrok’un evi” hem de “kumda, deniz kenarında” yaşadığını, anlatacaktır.

Ateşkerten, “Gothic” yeniden yapımındaki görüntülerini gördüğümüz dokuzuncu canavardır. Aynı zamanda Ulu-Mulu’yu elde etmek için takip etmemiz gereken dört yaratıkta ikincisidir. Bu düşüncenin doğrultusunda, Troll ve Morkharis’in daha sonra sunulacağını varsayabiliriz.