NCSOFT Yönetimi, MMORPG Guild Wars 3’ün Geliştirildiğini Doğruladı

NCSOFT Yönetimi, MMORPG Guild Wars 3’ün Geliştirildiğini Doğruladı

Güney Kore finansal sitesi Money Today, ArenaNet’in ana şirketi NCSoft’un yeşil ışık yaktığı Guild Wars 3 oyununun yeni bir açıklama yaptığını belirtiyor. Kendi geliştirme kaynaklarını değerlendiren ve işletme avantajlarını analiz eden ArenaNet, Güney Koreli yayıncının son genel kurul toplantısında duyurdu.

Haberde, geliştirme sürecinin devam edip etmediği veya üretimin yeni başladığı belirsizdir. 2019 yılında meydana gelen bazı işten çıkarmalara rağmen, ArenaNet yeni bir proje üzerinde bir süredir çalışıyor. Şirket, 2022 yılında Unreal Engine 5 motorunda geliştirilen ve “tanınmış bir online fantezi IP” temelinde oluşturulan, henüz duyurulmamış bir AAA oyunu için personel alımı yaptığını açıklamıştı. Eğer ArenaNet başka bir fantezi franchise’ı lisanslarsa, en olası cevaplarından biri Guild Wars 3’ü kastetmiş olmalarıdır.

İlan, oyunun nasıl olabileceğine dair bir özeti de içeriyordu:

İçerik oluşturmanın kaotik döngülerinden kaçınmanın cesur bir vizyonumuz var. Studyo, hem heyecan verici hikayeler hem de derinlemesine etkileşimli bir dünya yaratmayı hedefliyor. Bu rolde, çoklu oyunculu hikayemizin temellerini oluşturacaksınız, etkileşim, diyalog, sahneler, dinamik yanıt verme ve sürekli değişen hedefler gibi.

Bu, Guild Wars 2’nin dinamik etkinliklerinin bir evrimine benziyor. MMORPG türüne yenilikler getirmeye çalışan ArenaNet, ikinci oyunlarını yayınladıklarından bu yana on iki yıl geçti ve elbette bugünün teknolojileri bu fikri daha da ileri taşıyabilir.

Guild Wars 3 zaten üretim aşamasında da olsa, piyasaya sürülmek için dört ila beş yıl sürebilir. Neyse ki, franchise hayranları, ArenaNet’in şu anki MMORPG’yi sürekli olarak genişletmeye devam edeceğini de bekleyebilir. Geçen ay The Realm of Dreams adlı son ücretsiz güncelleme yayınlandı; yakın gelecekte başka bir güncelleme beklenirken, 2024’te tamamen yeni bir genişleme yayınlanacak.