Gran Turismo 5, MGS4, Demon’s Souls, Uncharted 3 ve diğer oyunlar RPCS3 emülatör geliştiricileri tarafından sunuldu.

Gran Turismo 5, MGS4, Demon’s Souls, Uncharted 3 ve diğer oyunlar RPCS3 emülatör geliştiricileri tarafından sunuldu.

En iyi PlayStation 3 emülatörü ekibi olan RPCS3, yeni bir video yayınladı. Bu videoda Gran Turismo 5, Metal Gear Solid 4, Demon’s Souls, Uncharted 3, Killzone 3 ve diğer oyunların, emülatörün son sürümü sayesinde bilgisayarlarda nasıl çalıştığını göreceğiz.

Daha detaylı konuşmak gerekirse, artık Gran Turismo 5’i bilgisayarda oynayabilirsiniz. Üst düzey bir bilgisayarda yarış sırasında saniyede 60 kare alabilirsiniz. Killzone 3 de ayrıca harika çalışıyor, özellikle şimdi NVIDIA grafik işlemcilerinin performansında ciddi sorunlara neden olabilecek bir sorunu giderdiği için.

Uncharted 3: Drake’s Deception artık RPCS3’te daha önce hiç olmadığı kadar iyi görünüyor. Ancak performans ve kararlılık hala iyileştirilmeye ihtiyaç duyuyor. Metal Gear Solid 4 de RPCS3’te daha önce hiç olmadığı kadar iyi çalışıyor ve görünüyor. Ancak saniyede 60 kareye ulaşmak kolay olmayacak. Böylece U3 gibi, RPCS3 hala MGS4 için ek optimizasyona ihtiyaç duyuyor.

Son RPCS3 sürümü ayrıca Demon’s Souls, God of War 3 ve Fuse gibi oyunlardaki temel grafik sorunlarını gideriyor. Fuse hakkında konuşursak, şimdi RPCS3’te oynanabilir ve 60 karelik yaması da mevcut.

Ayrıca RPCS3 ekibi emülatöre yeni bir özellik ekledi. Şu anda bilgisayarda oyuncular oyun içi bir overlay’ı etkinleştirebilirler. Bu overlay ile anizotropik filtrelemeyi açabilir, oyundaki kare hızını ayarlayabilir ve hatta performans overlay’ini etkinleştirebilirsiniz.

İsteyenler RPCS3’ün son sürümünü resmi sitesinden indirebilirler.

Son olarak, Yuzu’da yaşananların tekrarlanmaması için, RPCS3 geliştiricileri şimdi web sitelerinde bir sorumluluk reddi beyanı içeren bir pop-up pencere yayınladılar. Orada, hiçbir şekilde korsanlığı haklı çıkarmadıklarını belirtiyorlar. Ayrıca insanlara topluluklarında yasadışı indirmeleri sormalarına veya paylaşmalarına izin vermeyeceklerini belirtiyorlar.