Modder Silent, Grand Theft Auto: San Andreas’ın 20. yıldönümü anısına, SilentPatch adlı modifikasyonunun yeni büyük bir güncellemesini duyurdu. Bu güncelleme, orijinal Grand Theft Auto 3, Grand Theft Auto: Vice City ve Grand Theft Auto: San Andreas oyunlarında birçok rahatsız edici hatayı düzeltiyor.
Modder’a göre, yeni güncellemenin oluşturulması yaklaşık 10 ay süren bir geliştirme süreci gerektirdi. Ayrıca, geliştirici artık modifikasyonun Github üzerinden açık kaynak kodlu hale geldiğini bildirdi – herkes kendi başına SilentPatch’i geliştirebilir. Şu anda modder, modifikasyonun daha fazla güncellenip güncellenmeyeceğini veya bu onun final sürümü mü olduğunu bilmiyor.
Yeni güncellemedeki ana değişiklikler:
– Claude’un tekne sürerkenki yanlış pozisyonu düzeltildi;
– Araçların stop lambaları düzeltildi;
– Vice City’de saldırı tüfeklerinin ateş efektlerinin yanlış gösterimi düzeltildi;
– Vice City’de şimdi araçların kopan parçaları doğru şekilde gösteriliyor;
– San Andreas’ta bazı nesnelerin spawn’ının devre dışı bırakılması sorunu düzeltildi;
– GTA 3’te FBI arabalarının siyah rengi düzeltildi;
– GTA 3’te radarın yanlış gösterimi düzeltildi;
– Bir aracın birkaç kez patlayabilmesine neden olan hata düzeltildi;
– GTA 3 ve GTA Vice City’de birkaç taşıt elementinin aydınlatması iyileştirildi;
– Vice City ve San Andreas, orijinal geliştiricilerin planladığı ama tamamlamadığı minimalist HUD modu seçeneğine kavuştu;
– PC’deki GTA 3’te yanlış randomizasyon düzeltildi – artık PS2’deki gibi çalışıyor (örneğin Bling-bling Scramble görevinde).
Değişikliklerin tam listesine bu linkten ulaşabilirsiniz.