GTA 6 ile İlgili Yeni İddialar ve Sızıntılar Ortaya Çıktı !

GTA 6 ile İlgili Yeni İddialar ve Sızıntılar Ortaya Çıktı !

    Oyun sektörünün en önemli oyunlarından birisi olan GTA, dünya genelinde milyonlarca oyuncuya sahip bir yapım. İlk çıktığı günden beri birçok seriye sahip olan GTA, hayranlarını üzeceğe benziyor. Geliştirici firma olan Rockstar’ın GTA 6 ile ilgili herhangi bir açıklama yapmaması oyuncuları günden güne meraklandırmaya ve üzmeye devam ediyor. Özellikle son birkaç aydır ortaya çıkan sızıntıların ardından yeni oyunun yakın zamanda duyurulacağı düşünülüyordu. Ancak günler geçtikçe ne Rockstar Games cephesinden ne de yetkili birinden GTA 6 ile ilgili bir açıklama gelmemesi oyunseverlerin hevesini kaçırdı.

  Aslında geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan sızıntılardan sonra GTA 6’nın The Game Awards etkinliğinde duyurulacağı düşünülüyordu. Ancak etkinlik süresinde GTA 6 ile ilgili herhangi bir açıklamanın yapılmaması, etkinlikten haber bekleyen birçok meraklı oyunseveri üzdü ve 2019 yılının son oyun etkinliğinde de oyuna dair bir açıklama yapılmadı.

     Geliştirici şirket Rockstar Games geçtiğimiz günlerde GTA’nın Online versiyonu için yeni bir güncelleme olacağını duyurdu. Bu güncellemenin genel olarak içeriği ise GTA 5’e kısa bir süre önce eklenen kumarhane yeniliğiyle ilgili olduğu biliyor. Ancak oyuncuların güncellemeden çok Rockstar Games’in güncellemeyi tanıtırken bir anda hiçbir alakası olmayan bir Güney Amerika kıtası haritası gösterilmişti. Oyunseverler tarafından farklı yorumlanan bu detay ise genel olarak GTA 6’nın Güney Amerika’da geçeceğiyle alakalı bir ipucu olduğu düşünülüyor.

      Oyunseverlerin bu kadar küçük bir detaydan bu kadar anlam çıkarması aslında pekte anormal bir durum değil. Çünkü daha önceden ortaya çıkan sızıntıların ardından GTA 6’nın Güney Amerika’da geçeceği düşünülmeye başlanmıştı. Hatta bazı oyunculara göre GTA 6 Narcoz dizisinden etkileneceği ve oyunun teması ona göre olacağı söyleniyor.

      

    Genellikle sızıntıların çıktığı Reddit platformunda ise yeni bir sızıntı ortaya çıkmış durumda. Reddit’te şu an profili silinmiş durumda olan kullanıcının yaptığı paylaşıma göre GTA 6’nın 70’li yıllarda geçeceğini belirtti. Bunun haricinde ana karakterin oyuna başladığımızda 15 yaşında olacağını belirtti. Ancak olay şu ki bu paylaşımın ardından kullanıcı bu detayları doğrulayacak bir açıklama yapmadı.

    Bu iddialar sadece bu kullanıcının ortaya attıklarıyla sınırlı değil. 4chan ismindeki bir platformda yapılan habere göre Rockstar Games, GTA 6’nın jenerik müziği için Columbia Records ismindeki bir plak şirketiyle anlaştığını duyurdu. Ayrıca haberde, Arcade Fire’ın Everything Now isimli şarkısının da tüm haklarını satın aldığını belirtti.

  Genel olarak olayları ele aldığımızda oyuncuların büyük bir merakla GTA 6’yı beklediği ve en küçük bir detaydan bile anlam çıkardıklarını görebiliriz. GTA 6  ile ilgili gelişmeler ve sızıntılar oldukça sizlerle paylaşacağız.