GTA 6’nın Çıkış Tarihinin Ertelendiği Söylentilerine İnanmamak İçin Gazeteci Jason Schreier Uyardı

GTA 6’nın Çıkış Tarihinin Ertelendiği Söylentilerine İnanmamak İçin Gazeteci Jason Schreier Uyardı

Grand Theft Auto 6 – şüphesiz, endüstrinin merakla beklediği en büyük oyun. Ve Aralık ayında Rockstar Games’in suç temalı açık dünya oyununun 2025 yılında piyasaya sürüleceğini duyurmasına rağmen, son günlerde bu bilgi şüpheye düşmüş durumda. Geçen hafta Kotaku sitesi, GTA 6’nın üretiminin aksadığını ve oyunun potansiyel olarak 2026 yılına ertelenebileceğini bildirdi.

Ancak o zamandan beri bu iddiaya karşı birkaç yalanlama geldi. Kısa bir süre sonra güvenilir sızıntı kaynağı Tom Henderson, bilgisine dayanarak GTA 6’nın hala 2025 yılında piyasaya sürülme yolunda olduğunu iddia etti ve Bloomberg’den Jason Schreier de son yayımladığı bir haberde aynı şeyi söyledi.

Schreier’e göre, GTA 6’nın gecikme riski olmasına rağmen, bu durum oyun geliştirme sektöründeki neredeyse tüm oyunları etkilemektedir. Rockstar’ın tüm çalışanlarını ofise geri çağıran son talimatı şüphesiz stüdyoda bazı zorluklara yol açtı (bu da personel kaybına ve dolayısıyla oyun üretiminin potansiyel yavaşlamasına yol açabilir), ancak Schreier, şu anda oyunun piyasaya sürülme planlarında “önemli bir değişiklik olmadığına dair işaretlerin olmadığını” belirtiyor.

Daha sonra, Grand Theft Auto 6 üzerinde şu anda “binlerce kişinin” çalıştığını, bunların birçoğunun “kendi alanlarında, hava fizikleri için kod yazdığı, oyuncuların performanslarını kaydettiği veya sahte Miami sokaklarında hataları aradığı” belirtiliyor.

Dolayısıyla, Grand Theft Auto 6’nın gecikmeye uğramayacağını söylemek erken – özellikle de Rockstar’ın oyunlarını geciktirme eğilimi göz önüne alındığında, şu anda planlı olmadığı görünmüyor.