Haber: Deus Ex’in Unreal Engine 5 üzerinde bir yeniden yapımı geliştiriliyor.

Haber: Deus Ex’in Unreal Engine 5 üzerinde bir yeniden yapımı geliştiriliyor.

Kült seri kibertıpkı aksiyon oyun serisi Deus Ex askıya alındı. Bu frnachise’nin son bölümü 2016 yılında çıktı ve olumlu eleştirilere rağmen finansal olarak çok başarılı değildi. Ve neredeyse sekiz yıl haber alınmamasından sonra, yeniden canlanma dedikoduları aktif olarak yayılmaya başladı. Rapora göre, orijinal Deus Ex’in Unreal Engine 5 motoru üzerinde tam bir yeniden yapımı zaten bir süredir geliştiriliyor.


Haberin yazarı, 4chan forumundan anonim bir kaynak olduğundan, bunun daha fazla şüphecilikle ele alınması gerekiyor. İçeriden gelen bilgilere göre, Deus Ex’in yeniden yapımıyla uğraşan kişi Eidos Montreal’in iki önceki serinin yaratıcıları. Ekip, Adam Jensen hakkında yapılan oyunun yaklaşımını gözden geçirmek zorunda kaldı ve frnachise’nin köklerine geri dönme kararı aldı.

Deus Ex’in yeniden yapımı en son Unreal Engine 5’in son sürümünde oluşturuluyor. Ne zaman bir duyuru veya en azından bir duyuru bekleyebiliriz, belirtilmiyor, ancak geliştirme aşamasının, oyunun zaten duyurulabileceği ve geliştiricilerin gösterebilecekleri olduğu aşamada olduğu biliniyor. Muhtemelen, oyunla ilgili ilk resmi haberler bu yaz zaten yayınlanacaktır.