Haber: Microsoft, üçüncü taraf şirketlerin kendi Xbox’larını piyasaya sürmelerine izin verebilir; şirketin tüm oyunları çoklu platform olacak.

Haber: Microsoft, üçüncü taraf şirketlerin kendi Xbox’larını piyasaya sürmelerine izin verebilir; şirketin tüm oyunları çoklu platform olacak.

Developer_Direct 2024’den birkaç gün önce Discord kanalında, bir kullanıcı, içeriden biri olduğu için pek dikkate alınmayan birçok ilginç detay hakkında Xbox ile ilgili bilgi paylaştı. Ancak sunumun çıkmasından sonra, kullanıcının aslında Microsoft hakkında çok şüpheli bir şekilde çok şey bildiği anlaşıldı. Örneğin, Indiana Jones and the Great Circle’ın çoğunlukla (birkaç istisna ile) birinci şahıs perspektifinden, dövüş sahneleriyle beraber olacağını ve oyunun içinde Harrison Ford‘un modeli ve Troy Baker‘ın seslendirmesi olacağını tam olarak doğru bir şekilde öngördü.

Ayrıca, yakın gelecekte Microsoft’un tüm gelecek oyunlarının, özellikle Microsoft Flight Simulator gibi bazı eski stüdyo oyunları da dahil olmak üzere tam bir çok platforma geleceğini söyledi.

Bunun dışında, Microsoft’un farklı donanım üreticileriyle görüşmelerde bulunduğunu ve gelecek nesilde üçüncü parti şirketlerin Microsoft lisansıyla kendi Xbox’larını çıkarabileceklerini iddia ediyor. Bu, kontrol cihazlarıyla şu anda olduğu gibi güç ve estetik açıdan tamamen farklı cihazlar anlamına geliyor. Muhtemelen Microsoft, Activision Blizzard şirketini satın aldıktan sonra oyun pazarındaki stratejisini tamamen değiştirme kararı aldı.

с