Halo Infinite, 3 Farklı Oyun Stüdyosu Tarafından Geliştirilecek

Halo Infinite, 3 Farklı Oyun Stüdyosu Tarafından Geliştirilecek

Halo serisinin geliştiricisi olan 343 Industries, artık Halo Infinite'ın geliştirilme sürecinde Developer Certain Affinity ile birlikte çalışacaklar.

Developer Certain Affinity, web sitesi üzerinden yaptığı açıklamada 343 Industries ile Halo Infinite üzerinde çalıştığını duyurdu. Aslında Certain Affinity, Aralık 2019'dan bu yana proje üzerinde 343 ile birlikte çalışmalarını sürdürüyor.

Aslında, Certain Affinity, 2006 yılından beri 343 ve Bungie ile çok sayıda oyunun geliştirilme aşamasında işbirliği yapıyorlar, bu yüzden şirket için oldukça deneyimli bir ortak.

Certaşn Affinity'nin başkanı Max Hoberman, “Halo Infinite'in uzun vadeli büyük hedefleri var ve aynı zamanda serinin geçmişine bağlı kalıyor” dedi. “Bu heyecan verici bir kombinasyon. Kendi derin köklerimiz ve seriyle olan uzun süreli bağlantılarımız göz önüne alındığında, 343'ün bu vizyonu gerçekleştirmesine yardımcı olmaktan daha heyecanlı olamazdık.”

Certain Affinity, Halo Infinite'ın bildiğimiz üçüncü ortak geliştiricisidir. Diğerleri Sperasoft ve SkyBox Labs.'dır.

Bazı insanlar, birden fazla ortak geliştiriciye sahip olmanın Halo Infinite için bir dezavantaj olabileceğini düşünüyor, ancak 343 durumun böyle olmadığını söylüyor.

Halo'nun topluluk yöneticisi John Junyszek, “Bugünlerde büyük oyunların ortak geliştiricilere sahip olması normaldir.” dedi.

Halo Infinite üzerinde çalışan bu üç stüdyo, diğer AAA oyunlarına kıyasla oldukça azdır. Bu yılki Assassin's Creed Valhalla üzerinde 15 farklı stüdyo çalıştı. Ayrıca yakın zamanda 14 stüdyonun Naughty Dog'a The Last of Us: Part II'yi tamamlamasında yardımcı olduğu bildirildi.

Bildiğiniz üzere Halo Infinite, COVID-19'dan kaynaklı sorunlardan dolayı kısa süre önce 2021 yılına ertelendi.