Harry Potter: Wizards Unite Hakkında Detaylar Gelmeye Devam Ediyor

Harry Potter: Wizards Unite Hakkında Detaylar Gelmeye Devam Ediyor

Geçtiğimiz yılın sonunda yayınlanan bir teaser fragmanının ardından, Pokemon Go geliştiricisi Niantic, bir sonraki AR oyunu olan Harry Potter: Wizards Unite hakkında daha fazla bilgi verdi. WB Games tarafından Portkey Games etiketi altında ortaklaşa geliştirilen Wizards Unite, Pokemon Go’nun temelini attı ve sihirbazlık dünyası yarattı. Ancak Pokemon Go’nun büyük ölçüde koleksiyonculuk ile ilgili olduğu yerlerde, Wizards Unite, seslendirilmiş bir hikayeden RPG benzeri yetenek ağaçlarına kadar sizi dünyasına çekmeye odaklandı.

Geçenlerde oyunun uygulamalı demosunu içeren Wizards Unite hakkında daha fazla bilgi edinmek için Niantic’in San Francisco ofisine gidenler bazı izlenimlerini paylaştı. Pokemon Go özelliklerine paralel bir şekilde; PokeStops yerine, örneğin, Wizards Unite’da çeşitli eşyalar alabileceğiniz seralar ve hanlar vardır. Harita aynı şekilde çalışır, ancak temaya uyması için çarpık binalar haritayı baykuşların tepesine doğru uçarken işaret eder. Ayrıca Pokemon Go’nun zaman içinde elde ettiği yaşam kalitesi özelliklerinden bazılarını da içeriyor: AR Plus, bir fotoğraf modu ve en azından daha iyi pil ömrü optimizasyonu sözü gibi.


Çünkü bu Harry Potter, buna rağmen, tüm bunların arkasında ağır bir hikaye var ve işte farklılıkların başladığı yer. Sihirbazlar Birleşmesi, Ölüm Yadigarları olaylarından uzun yıllar sonra günümüzde kurulmakta ve büyücü dünyasını riske sokan bir “felaket” etrafında odaklanmaktadır. Kısacası sihirbazlık dünyası için önemli olan her şey dağılmış ve – sihirbazlık dünyasını Muggle’lardan korumak için tasarlanan Uluslararası Gizlilik Yasası’na uygun olarak – gizliliğin Görev Gücü Statüsü’ne İçerdiği sihrin sırları.

Uygulamada bu, onları kazanmak için dışarı çıkmak ve sihir izlerini bulmak anlamına gelir. Gerçek Harry Potter tarzında, sevimli isimleri var: Foundables, dağınık öğelerdir ve Confoundables, bir Foundable’ı yakalayan ve tehlikeye sokan her şeydir. Pokemon izlenimleri gibi, AR-isteğe bağlı bir karşılaşma giriyorsunuz; Harry Potter (The Foundable) ‘ı bir Ruh Emici (Confoundable) tarafından hedeflendiğini gördük, Harry’nin Nimbus’u buza hapsolmuştu ve örneğin hipogriffi zincirler halinde Buckbeak.. Onları serbest bırakmak için, uygun büyüyü yapmak için ekranda bir glif izlemeniz gerekir.


Büyüler aynı zamanda, Pokemon Go’dan ayrı olarak Wizards Unite’ı ayarlayan savaşta da devreye giriyor. Savaş karmaşık değil, ama dahil. Saldırılar sıraya dayalı ancak zamanlayıcılara bağlı olduğundan, en fazla hasarı almak ve kendinizi sağlıklı tutmak için saldırgan veya savunmacı büyülerinizi hızlı ve doğru şekilde izlemeniz gerekir. Bu kavgalara yol açan dünya çapında izler bulabilirsin, ancak beşe kadar olan grupların çeşitli ödüller için her türlü karanlık sihirbaz veya yaratıklara karşı daha zorlu mücadelelere katlanabileceği zindan benzeri “kaleler” de var. (ödüller henüz tam olarak ayarlanmadı).

 

Büyüler ve dövüş gerçekten sadece yüzeyi çiziyor. Birçok yönden, Wizards Unite, Pokemon Go’dan çok tipik bir RPG’ye benziyor. Yere yürürken bulduğunuz malzemeleri kullanarak, yere, hava durumuna, günün saatine ve hatta ay evresine göre değişen iksirleri hazırlayabilirsiniz. Sesli karakterleri dinlersiniz – hem mevcut hem de yeni, varolanlar sesler tarafından dile getirilirse – size hikaye ayrıntılarını ve ipuçlarını verir. Oynarken çok daha uzun vadeli bir hikayenin bölümlerini toplarsınız. Seherbaz veya Profesör gibi meslekler arasında geçiş yapın ve heceleme yeteneğiniz gibi şeyleri geliştirmek için her birinin uzun yetenek ağacında seviye atlayın. Ollivanders gibi yerleri 360 derece görüntülemek için AR özelliklerini kullanarak kısa bir süre boyunca büyücü bir dünya konumuna dönüşmek için Portkey’leri yerleştirirsiniz.

Sihirbazların Birleşmesinin devam ettiği her şey, kâğıt üzerinde listelenmek için çok zor, ancak pratikte takip etmesi zor değildi. Oynadığımız kısa demoda, her şeyin bitlerini ve parçalarını görmeyi başardık. Harry Potter hayranları için, en azından, neler olabileceğini anlamak çok zor değil. Ancak bunun sizde bırakacağı sihirbazlık etkisiyle, bir yere her gittiğinizde açacağınız oyun türünü birleştirin – daha fazla yürüdüğünüz noktaya kadar oynayabilirsiniz – kesinlikle görülmeye değer.

Harry Potter: Wizards Unite 2019’un sonlarında lanse edilecek. Ön kayıt için resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.