Hasbro gelecek planları hakkında konuştu: “İnsanlar D&D oyunlarına çok çok büyük ilgi gösteriyor”

Hasbro gelecek planları hakkında konuştu: “İnsanlar D&D oyunlarına çok çok büyük ilgi gösteriyor”

Baldur’s Gate 3’ün çıkışından neredeyse bir yıl sonra Hasbro şirketi emin: “İnsanlar D&D’nin harika, iyi yapılmış oyunlarını çok seviyorlar.”

GamesIndustry.biz röportajında Hasbro’nun dijital ürün geliştirme departmanının başı Dan Ayoub, Baldur’s Gate 3’ün başarısından ve şirketin video oyunlarıyla ilgili gelecek planlarından bahsetti.

“Baldur’s Gate 3’ün başarısından çıkardığımız önemli bir şey, insanların D&D’nin harika, iyi yapılmış oyunlarını gerçekten sevdikleri. Şirket ve benim için bu, markanın otantik bir şekilde uygulanmasının muhteşem bir örneği oldu. Oyuncular geldi, beğendiler ve daha fazlasını istiyorlar.”

Ayoub’un söylediğine göre, Baldur’s Gate 3’ün yanı sıra Hasbro’nun D&D evrenine dayanan yeni bir oyun üzerinde çalışan dört iç stüdyosu daha var ve diğer stüdyo ise “G.I. Joe franchise’ına bir hız kazandırmasını umut ediyorum.” diyor.

Hasbro, 100 yıllık bir şirket ve oyunlar üzerine kurulmuş bir şirket. Hep oynadı, insanları eğlendirdi. Ve oyunlar, birçok insan için baskın bir eğlence biçimi. Bu yüzden birçok açıdan Hasbro için bu alanda olmak anlamlı. Video oyunları, Hasbro’nun 100 yıllık stratejisinin ayrılmaz bir parçası. “Çıkan her şeyin yüksek kalitede, otantik ve geliştirilebilir olmasından emin olmalıyız, çünkü şu anda birkaç stüdyo ve birkaç oyun hakkında konuşuyoruz, ama çok daha büyük hedeflerimiz var.”

Baldur’s Gate 3’ten kısa bir süre sonra başka bir D&D oyununun ortaya çıkışıyla çok fazla sevinmeyin, çünkü Hasbro şefi ekliyor:

Her şey gerektiği kadar fırında olacak. Olayları aceleye getirmiyoruz.