PIONER adlı yerli MMO nişancısının birkaç yayıncısı olacak, bu da oyunun dünya çapında yayınlanmasını garanti ediyor

PIONER adlı yerli MMO nişancısının birkaç yayıncısı olacak, bu da oyunun dünya çapında yayınlanmasını garanti ediyor

Son zamanlarda Rus stüdyolarının çoğu oyunlarını VK Play için özel olarak yayınlamayı tercih ediyor. Bu, fiyat politikası ve diğer avantajlar nedeniyle yerli oyuncular için iyi bir seçenek olabilir, ancak yine de kullanıcıları platform seçiminde sınırlamaktadır. GFA Games stüdyosundan Rus MMORPG oyunu PIONER’in yaratıcıları, oyuncuların özgürlüğünü korumak istiyor ve bu nedenle oyunun küresel lansmanı için farklı seçenekleri çalışıyorlar.

GFA Games stüdyosu yöneticisi ve PIONER’in baş geliştiricisi Alexander Nikitin, “Геймдев от первого лица” podcast’inin son bölümünde oyunun dağıtım modeli hakkında bilgi verdi. Nikitin’e göre, MMORPG oyununun piyasaya sürülme formatı hala tartışma aşamasında ve ekibin birkaç hazır çözümü bulunuyor. Her şey çözüldüğünde, geliştiriciler bunu ilk olarak resmi iletişim kanalları aracılığıyla oyunculara duyuracaklar.

Şu anda stüdyo PIONER’i tüm dünyada piyasaya sürmeyi planlıyor. Nikitin’in söylediğine göre, bunun için geliştiriciler hemen birkaç büyük yayıncıyla görüşmeler yapıyor. Oyun iki yayıncı tarafından dağıtılacak ve şu anda belirli bir bölgeyi temsil edecek üçüncü bir şirketle görüşmeler devam ediyor. Yazarlar, oyuna mümkün olduğunca fazla kullanıcıya ulaşmayı umuyor, bu nedenle Çin gibi büyük bir pazarda da oyunu piyasaya sürmeye hazırlanıyorlar.

PIONER için dış yayıncıların varlığı, oyunun Steam gibi dijital mağazalarda piyasaya sürülebileceği anlamına gelirken, ayrıca oyunun kendi başlatıcısını da alabileceği anlamına gelmektedir. Oyunun piyasaya sürülme tarihine yaklaştıkça daha detaylı bilgiler edineceğiz.