Steam’de Fallout 4 Oyuncu Sayısı 164 Binin Üzerine Çıktı, Dizi Çıkışından Sonra Oyun Satışları %7,500 Arttı

Steam’de Fallout 4 Oyuncu Sayısı 164 Binin Üzerine Çıktı, Dizi Çıkışından Sonra Oyun Satışları %7,500 Arttı

Oyun serisi Fallout, Amazon’daki başarılı uyarlamasının prömiyerinden sonra popülerliğini sürdürmeye devam ediyor. Dizinin yayınlanmasından sonra geçen ikinci haftada, kullanıcıların ilgisi sadece şova değil, aynı zamanda serinin son oyunlarına da artmaya başladı. En çok ilgi gören oyunlar Fallout: New Vegas, Fallout 4 ve Fallout 76 oldu. Bu oyunlardan her birine Steam’de aktif oyuncu sayısında önemli bir artış görüldü.

Bu hafta sonu, Fallout 76 resmi olarak PC’de aynı anda en fazla oyuncuya sahip olma rekorunu kırdı. Sadece Steam’de 73 binden fazla kullanıcı kaydedildi. Bununla birlikte, uzun süredir piyasada olan tek oyunculu oyunların göstergeleri kadar ilgi çekici değil. Örneğin, Fallout: New Vegas, 3,8 bin oyuncuyla yeni bir rekor kırmayı başardı ve Fallout 4’teki oyuncu sayısı 164 bin oyuncuya ulaştı, bu rakam en son 2015 yılında oyunun piyasaya sürüldüğü zamandı.

Oyuncu sayısının artmasıyla birlikte, oyun satışlarında da büyük bir artış gözlemleniyor. GSD verilerine göre, oyuncular en çok Fallout 4’ü satın almaya başladılar. Rollü oyunun satışları, bir önceki haftaya kıyasla %7500 arttı ve Avrupa listelerinde zirveye çıkmasını sağladı. GSD, Avrupa’daki tüm dijital oyun satışlarını takip ediyor (Nintendo gibi bazı yayıncıları hariç), ayrıca 15 büyük Avrupa ülkesindeki fiziksel oyun satışlarını da izliyor.