Hayranlar hala Sleeping Dogs’un devamını görmek istiyor.

Hayranlar hala Sleeping Dogs’un devamını görmek istiyor.

Sleeping Dogs artık on yıldan fazla bir süredir var. 2012’de piyasaya sürülen bu oyun, GTA formülünün alternatif bir sürümü haline geldi ve Hong Kong’da muhteşem bir açık dünya ve inanılmaz dövüşler sunmaktadır.

Çok sayıda olumlu yönüne rağmen, oyun bir devam oyunu alamadı. Square Enix için ticari bir hayal kırıklığı olarak kabul edildi, ancak hayranlar hala yıllar sonra bir devam oyununun piyasaya sürülmesi gerektiğine inanıyorlar.

Sizce Sleeping Dogs 2’yi alacağımız şans var mı? Bence oyun çok eğlenceli ve harika bir oynanışa sahip. Devam etmeyi hak ediyor.

Sleeping Dogs’u bitiren oyunculardan biri yakın zamanda Reddit’te bir devam oyununun çıkma olasılığı hakkında bir soru sordu. Kullanıcı, kendisini etkileyen oynanışı ve hikayeyi gösteren bir konu yaratmaya teşvik eden etkileyici bir oynanış ve hikayeye işaret etti. Şöyle dedi:

Devam etmeyi hak ediyor.

Yorumlarda diğerleri hızla onunla aynı fikirde olarak oyunu mekaniği ve tekrar oynanabilirlik için yüksek değerlendirdi. Hayranlardan biri şunları söyledi:

Bu rüyanın gerçekleşme şekli olurdu ama ne yazık ki olmayacak.

Bunun, geliştiricilerin iflas etmesi ve sonunda kapanmasının ardından neredeyse hiç şansı olmadığına işaret ettiler. Bu nedenle Sleeping Dogs 2’nin yakın bir zamanda ortaya çıkma şansı neredeyse yok.

Bununla birlikte, bazı hayranlar hala, başka bir yayıncının bir devam oyunu geliştirmek için IP haklarını alırsa, franchise’ın geri döneceğine umut ediyorlar. Bu oyunun çıkışından on yıldan fazla bir süre sonra Square Enix’in batılı franchise’larını gözden geçirmeye pek istekli olmadığı göz önüne alındığında.

Bununla birlikte, Square Enix’in Deus Ex ve Tomb Raider gibi IP’leri reddettikten sonra, Square Enix’in haklarını satın almak isteyen herkes popüler olacaktır.

Gerçekler hayal kırıklığı yaratsa da, Sleeping Dogs’un çok fazla gerçekleştirilmemiş potansiyeli olduğuna inanan hayranlar hala oyunun bu potansiyeli kaybetmek için çok büyük olduğuna inanıyorlar. Birçok kişi, bu oyunun Grand Theft Auto’dan sonra açık dünya oyunu türünde en iyi seri olabileceğini düşünüyor.

Bir devam oyunu tamamlanıp cilalanmış olsaydı, seri endüstride yankı uyandırabilirdi. Devam oyununun hiçbir zaman çıkmama olasılığına rağmen, hayranlar henüz umutsuzluğa kapılmaya hazır değil.