Helldivers 2 geliştiricileri sunucu geliştirmeleri ve bilinen hataların düzeltilmesi üzerinde çalışıyor.

Helldivers 2 geliştiricileri sunucu geliştirmeleri ve bilinen hataların düzeltilmesi üzerinde çalışıyor.


Sadece birkaç gün önce Arrowhead Game Studios ve Sony tarafından üçüncü şahıs nişancı türündeki Helldivers 2 adlı kooperatif aksiyon oyununun resmi sürümü yayınlandı. Bu proje Japon şirketinin PC üzerindeki en başarılı başlangıcını gerçekleştirdi ve bir milyondan fazla aktif kullanıcı kitlesi kazandı. Nişancı oyunundaki bu heyecan, sunucu bağlantısı ve istikrar sorunlarına yol açtı. Geliştiriciler, bu sorunların farkında olduklarını ve çözüm üzerinde çalıştıklarını açıkladılar.

Helldivers 2 için planlanan güncellemelerin ilk aşaması bu gece yayınlandı. Bu yama sadece sunucu tarafını etkiledi ve oyuncuların oyuna bağlanmasını önemli ölçüde kolaylaştırması bekleniyor. Geliştiriciler, oyun girişindeki sorunu kısmen çözmeyi ve sunucu performansını artırmayı başardılar.

“Teknik açıdan konuşmak gerekirse, hizmetlerimiz ve ortak hizmetlerimiz, sistem çökmesini önlemek için dakikada belli bir miktardan fazla bağlantıyı engelleyen bir hız sınırlayıcıya sahiptir. Dakikada 10.000’den 20.000’e kadar olan hız sınırını artırmayı ve eşzamanlı oyuncu kapasitesini 250.000’den 360.000’e yükseltmeyi başardık. Ancak bu yeterli olmadı: 5,5 dakika içinde oyuncu sayısı 360.000’e yükseldi.” şeklinde Arrowhead Game Studios açıklamada bulundu.

Helldivers 2 geliştiricileri aktif oyuncu sayısının hala arttığını belirtti. Sınırlı kapasite nedeniyle bazı oyuncuların hala bağlantı sorunlarıyla karşılaşabileceği söylendi. Arrowhead Game Studios, sunucu altyapısını iyileştirmeye ve çalışmalarının istikrarını artırmaya devam edeceklerini ancak daha fazla zamana ihtiyaç duyulacağını ve ayrıca oyuncuların oyun içi ödülleri almasını engelleyen sorunu çözmek için çalıştıklarını söyledi.