Obsidian Entertainment, Avowed’daki savaş sistemi ve hedefledikleri oyunlar hakkında bilgi verdi.

Obsidian Entertainment, Avowed’daki savaş sistemi ve hedefledikleri oyunlar hakkında bilgi verdi.

Obsidian Entertainment geçen hafta birinci şahıs rol yapma oyunu Avowed’un genişletilmiş bir oynanış fragmanını yayınladı. PC Gamer dergisi, stüdyo geliştiricileri Kerre Patel ve Gabe Paramo ile oyunun savaş sistemi özellikleri hakkında konuştu.

Geliştiricilere göre, birinci şahıs savaşları her zaman oldukça zor tasarlanmaktadır. Üçüncü şahıs aksiyon oyununda ekrandaki tüm ipuçları size sunulur: etkileyici animasyonlar, kuş bakışı durum değerlendirmesi, etkileyici dönüşler ve daha fazlası – yani, ana karakterinizin “kafasında” olduğunuzda daha zor olan şeyler.

Ancak Obsidian Entertainment, bu yıllar boyunca gerçekten iyi bir birinci şahıs dövüşler yaptıklarını düşündükleri bir stüdyo buldu – Fatshark, Warhammer: End Times – Vermintide ve Warhammer 40,000: Darktide’in geliştiricisi.

“Amacımız, oyun içinde dövüş sisteminin sezgisel olmasıydı. Düşmanlara karşı vuruş hissinin etkileyici olması gerekiyordu… Vermintide’dakine benzer. Oradan ilham almaya çalışıyoruz, bu, düşmanlara karşı vurma ve etkileme hissi açısından gerçek bir ustalık sergiliyor. Eğer birinci şahıs perspektifinden güçlü bir kılıç sallama örneği arıyorsanız, Vermintide ve Darktide harika oyunlardır.

Fatshark, Left 4 Dead’den zombilere tavayla vurma formülünü alıp onu genişleterek, belirli silah türlerine ve saldırı açılarına bağlı olarak düşmanları tökezleten ve belirli yönlere sallamalarını sağlayan karmaşık sistemler ekledi.”

Takımımızın oyun oynayışıyla gurur duyuyoruz… Oyunumuzdaki yakın dövüş savaşlarını seviyoruz. Gerçekten inanıyorum ki birinci şahıs fantezi rol yapma oyunlarının dövüş sistemlerinde şu anda bulunanlardan çok daha iyi olacak.” – diyor geliştiriciler

PC Gamer’ın ifadesine göre, Obsidian Entertainment’tan geliştiricilerin anlattıkları onları çok etkilemiş. Gazetecinin Obsidian Entertainment’ın gerçekten kaliteli bir dövüş sistemi yapmayı başarabilip başaramayacağını görmesi için sabırsızlandığı belirtilmiş.

Avowed, 2024 sonbaharında Xbox Series X/S ve PC için piyasaya çıkacak.