Helldivers 2 oyuncuları “Automatonları” yok ettikten 2 gün sonra, büyük bir istilacı filosuyla geri döndüler

Helldivers 2 oyuncuları “Automatonları” yok ettikten 2 gün sonra, büyük bir istilacı filosuyla geri döndüler

Eh, böceklerle sadece iki hafta savaş bekleme tahminleri gerçekleşmedi. Helldivers 2’de robotlar geri döndü ve Cyberstan gezegenine ve çevresine saldırmaya başladı. Eski birliklerin yanı sıra değil – anlaşılan o ki şimdiye kadar sadece bir ön cephele savaşmışız. Şimdi on binlerce gemiden oluşan devasa bir robot filosu, eski Robotların dünya olarak bilinen gezegeni (ilk Helldivers’dan aşina olduğumuz bir grup) kuşatıyor.

Bu haberle beraber oyunculara yeni bir görev verildi: en az beş gezegeni robotların provokasyonsuz saldırısından korumak.

Robotların geri dönüşü haberi şüphesiz şaşırtıcı. Sonuçta, on binlerce başlıkta ve binlerce yorumda tekrar edilen “robotların yenilgisi aslında ‘son’ değildi” teorisinin doğru olduğunu kim tahmin edebilirdi?

Oyuncular bu “beklenmedik” dönüşten şikayet etmiş gibi değil. Bazı hayranlar robotların yeni güçlerini henüz görmedi ve bu birliklerle tanışmak için çok gün beklemeleri gerekeceğinden endişe duydu. Ancak hatta “botlar” olarak esprili bir şekilde adlandırılan Robotları kaçırmayanlar bile, mekanik yengeçlerin nerede konakladığını işgalcilere göstermek için sabırsızlanıyor.

En azından böyle olacağı tahmin ediliyor. Sorun şu ki, oyuncuların beş gezegeni korumak için 24 saati var ve bazı oyuncular resmi duyurudan birkaç dakika sonra tahmin ettiği gibi, bu saldırıyı püskürtmek için en az 300.000 kişi gerekecek. Haftanın ortasında bu kadar yoğun bir katılım olamaz, bu yüzden robot saldırısı, mekanik saldırganları püskürtmek için yeterli gücün toplanmasından çok önce gerçekleşebilir.