Helldivers 2 oyuncuları, Steam’deki oyuna olumlu bir derece kazandırmak için geniş çaplı “Temizlik” operasyonuna başlıyorlar.

Helldivers 2 oyuncuları, Steam’deki oyuna olumlu bir derece kazandırmak için geniş çaplı “Temizlik” operasyonuna başlıyorlar.

Sony ve Arrowhead Game Studios tarafından geliştirilen popüler shooter Helldivers 2, son birkaç günde Steam dijital mağazasında on binlerce olumsuz yorum aldı. Bu durumun sebebi, oyuncuların hesaplarını PSN ile bağlamak zorunda bırakan yayıncının pek başarılı olmayan kararıydı. Sony yönetimi hızlı bir şekilde hatasını kabul etti ve saçma talebi iptal etti, ancak oyun için birçok olumsuz yorum devam etti. Şimdi oyunsever topluluğu geliştiricilere yardım etmek için büyük çaplı bir “Temizlik” operasyonu ilan ediyor. Kullanıcılar, Helldivers 2’ye pozitif derecelendirmeleri geri getirmeyi hedefliyor.

Operasyonun yapılacağı başlangıçta Reddit’in resmi forumunda duyuruldu, birkaç dakika sonra sosyal medyada ve Steam topluluğunda da yankılanmaya başladı. Kullanıcılar, Sony’nin PSN zorunluluğundan vazgeçtiği için oyunun bu kadar fazla olumsuz yorumu hak etmediğini düşünüyor. Oyuncular, protesto eylemine katılan herkesi Steam’deki incelemelerini değiştirmeye çağırıyor.

Oyuncular, oyunun derecesini %51 pozitif yoruma geri getirmeyi başardılar, ancak hala daha çok işleri var. Skandal karardan önce Helldivers 2’nin %80’in üzerinde olumlu incelemesi vardı.