Heroes Chained Nedir? NFT ile İlişkisi Nedir?

Heroes Chained Nedir? NFT ile İlişkisi Nedir?

Yeni bir blok zincir oyunu türü yolda.  Oyun genel hatlarıyla Oyna ve Kazan, Fantastik RPG türünde bir oyun. Tipik blockchain oyunları bazı küçük ödüller kazanmak için kendini tekrarlayan, tıklamaya odaklanan “Kazanmak İçin Oyna” prensibiyle oluşturulmuştur. Bu da eğlenceli ve gerçekçi bir oyun isteyen oyuncuların deneyimini sınırlamıştır. Oyuncuların beklediği “Önce Oyun” tutumu, büyüleyici bir oyunun geliştiriciler için birincil zorluk olduğu anlamına gelir. İşte bu oyun bu anlamda benzersizdir. Oyuncunun Lonca Ustası olduğu ve Ventuna dünyasında kahraman topladığı gerçek zamanlı fantastik bir aksiyon RPG oyunu olan 'Heroes Chained'e bakarak bu konseptin ne kadar farklı ve devrimci olacağını görebilirsiniz.

Efsanevi Mevlüt Dinç'in onlarca yıllık oyun kurma deneyimini ve Onur Can Çaylı'nın Hollywood özel efektlerini ve yaratıcı bilgisini bir araya getiren bu oyun, henüz blockchain tarafına geçmemiş oyunculara kesinlikle oynadıkça kazandıracak alternatif bir oyun vizyonu sunuyor.

Oyun hakkında bazı detaylara girmeden önce NFT ve Metaverse hakkında sizi kısaca bilgilendirmek istiyoruz:

 

NFT Nedir?

NFT, Non-Fungible Tokens anlamına gelir ve bir blok zinciri ağında bulunan türünün tek örneği bir dijital varlık olarak adlandırılır. Değiştirilebilir değiller, yani başka bir aynı ürünle değiştirilemezler.

NFT'ler, çizimler, müzik, koleksiyonlar, GIF'ler ve hatta video oyunu görünümlerini içeren dijital herhangi bir şey olabilir. Herkes bir NFT yaratabilir, ancak dijital çağın kitleleri için iyi bir çekiciliğe sahip benzersiz bir sanat eseri olması gerektiği için, hiç kimse NFT pazar yerlerinde hit satışını veya yüksek teklif vermesini garanti edemez.

 

Metaverse Nedir?

Kulağa bir tür çizgi roman terimi gibi geliyor, ancak metaverse, çoğumuzun bir dereceye kadar zaten bildiği bir gerçek. Metaverse, temel olarak dijital benliğinizin bulunabileceği dünyadır. Dijital benliğiniz, avatar olarak bilinen şeydir ve sanal dünyada kendi avatarları olan diğer insanlarla hareket edebilir ve etkileşime girebilir.

Bunu Fortnite ve Roblox gibi video oyunlarında uzun yıllardır yapıyoruz ve sanal gerçeklikle daha da ilgi çekici hale geldi. Sanal gerçekliğin muhtemelen meta veri deposunun bir parçası olması gerekmeyeceğini anlamak önemlidir. VR'nin muhtemelen yapacağı şey, meta veri deposunu deneyimleme şeklinizi geliştirmektir, ancak avatarınızı çalıştırabileceğiniz normal bir ekran da kullanabilirsiniz.

 

Metaverse ve NFT'ler Arasındaki Bağlantı

Meta veri deposu ve NFT'ler arasındaki ana bağlantı, dijital varlıklar ve bunlara nasıl değer verildiği ile ilgilidir. Meta veri deposu, insanların dijital sanat ve mülkiyet biçimlerini sergilemelerine izin verecek ve NFT'ler, mülkiyet kanıtı ile bu içeriğe bir fiyat koymalarına izin verecek.

NFT'ler, kripto para birimlerinin kullandığı aynı blok zinciri teknolojisini kullanırken, kendileri bir tür para birimi değildir. Her NFT belirli bir öğeye eklenir. Bu öğe bir resim, video oyunu içeriği, müzik veya söz konusu simgeye eklenebilecek başka herhangi bir şey olabilir. Bu, dijital varlıklar için idealdir ve NFT'ler, genel olarak sanatçılar ve içerik oluşturucuların çalışmalarından para kazanmaları için harika bir yol haline gelmiştir.

NFT satın almanıza ve satmanıza izin veren birçok NFT pazarı var ve bu hızla birçok endüstriyi kasıp kavuran bir fenomen haline geliyor. Konu tek bir makalede ele alınamayacak kadar karmaşıktır, ancak bu size NFT'lerin ne olduğu ve nasıl çalıştıkları hakkında çok temel bir fikir verir.

İnsanların meta veri tabanındaki her türlü şeyin mülkiyetinin kanıtını göstermelerine izin verecekler. Sadece sanal bir dünyada var olan bir mülkün tapusu gibi bir şey hayal edin. NFT'ler bu tapu olarak hareket edecek.

NFT'ler ayrıca belirli olaylar ve insanların meta veri deposu içinde yararlanabilecekleri avantajlar için mükemmel erişim noktaları olabilir. Uygulamalar ve potansiyel sonsuz görünüyor ve fikri bu kadar çekici yapan da bu.

 

Loncalar — Ev Diyecek Bir Yer!

Heroes Chained’e geri dönersek, oyunda oyuncular bir Loncaya sahip olur ve kahraman toplar, başkalarına karşı yarışır ve Last Hope'daki nihai lonca olmak için görevleri tamamlar. Ayrıca haritada dolaşan düşmanları yenmek, hazine bulmak, toprak satın almak ve zindanların sırlarını keşfetmek için kahramanlarını şehir duvarlarının ötesine gönderebilirler.

Oyuncuların hepsi, tüm kahramanlarını ve kaynaklarını barındıran Guild House'larında başlarlar. Ayrıca yeni tesisler inşa etmek ve Guild House'larını yükseltmek için Last Hope City'de daha fazla arazi satın alabilirler. Oyundaki diğer değerli öğeler gibi, Loncalar da diğer oyuncularla satılabilen veya takas edilebilen NFT'lerdir.

 

Crafting – Kahramanların Havalı Görünmek İçin Silahlara ve Zırhlara İhtiyacı Var!

Kahramanınızın gücünü ve oyundaki ilerlemesini artırmak için bazı silahlara ve zırhlara ihtiyacı var. Çözüm, ihtiyacınız olanı üretmek, satın almak veya kiralamaktır. Temel bir silah seti yapmak için yaygın malzemelerden, gerçekten güçlü öğeler için nadir mallara kadar çeşitli kaynaklar gerektirir. Bonus olarak, nadir öğeler kahramanlarınızın havalı görünmesini ve diğerlerinden farklı olmasını sağlar. Bu yanıyla bu oyun, herhangi bir Fantastik RPG hayranı için harika ögelere sahip.

Oyun, Karanlık Lord Oblivion ve yardakçılarının önderliğindeki karanlık güçlerin, terör saltanatı yürütmelerine izin vermek için kötü huylu “sislerini” yaydığı birçok ırka ve topraklara ev sahipliği yapan Ventuna dünyasına yer almaktadır. Onlara karşı kurulan cesur bir kahraman grubu, Karanlık Lord'un erişimine ve etkisine karşı gizli bir sığınak olarak Last Hope City'yi yarattı. Burası Ventuna'yı etkisinden kurtarma arayışınıza başladığınız yer.

 

Büyü — Herkesin Hayatında Biraz Buna İhtiyacı Vardır!

Büyü yapma yeteneği olmadan hiçbir büyülü dünya tamamlanmış sayılmaz. Bu durumda Heroes Chained da farklı değil. Lonca büyüleri, hızlı bir avantaj elde etmek için savaşlar sırasında gerçek zamanlı olarak kullanılabilir. Bir ateş büyüsü ile düşmanlarınıza saldırın veya sihirli bir kalkan fırlatın! Büyü kitabınızı oluşturmaya başlamak için Lonca mağazasını ziyaret edin veya City Magic School'a bir gezi yapın. Yeni büyülerin kilidini açmak için Loncanızı yükseltmeyi unutmayın! Loncanızı yükseltmekten bahsetmişken, biraz oyun dünyasına bakalım.

 

Ventuna'ya Giriş Yapın ve Hazineyi Keşfedin!

Ventuna dünyası, kahramanların keşfedebileceği birçok alanla çok büyük bir dünya. Şanslı kahraman için içlerinde bulunan değerli kaynaklarla birlikte bir dizi antik düğüm, toprağın altında uzanır. Bunlar, birçok yükseltme türü için $HeC belirteçleri, üretim malzemeleri ve kaynaklar olabilir. Oyundaki diğer değerli kaynaklar gibi, bunlar da alınıp satılabilir ve verimi artırmak için yükseltilebilir.

Dikkatimizi oyunun merkezinde ne olduğuna çevirelim ve neler bekleyebileceğimizi gözden geçirelim. Belirtildiği gibi oyun, birçok ırka ve ülkeye ev sahipliği yapan, ancak Dark Lord Oblivion tarafından harap edilen Ventuna'nın fantastik dünyasında geçiyor. Son sığınak olan Last Hope City'de, oynamak ve kazanmak için kahramanlarımızı, Lonca Evlerini, büyüleri ve zanaat becerilerimizi çeşitli şekillerde kullanıyoruz.

Başarılı olmanın bir yolu, kahramanlarınızı şehrin duvarlarının ötesine gönderebileceğiniz, düşmanları yenebileceğiniz, topraklar geliştirebileceğiniz, zindanları ortaya çıkarabileceğiniz ve Lord Oblivion'u yenmek için tehlikeli görevleri tamamlayabileceğiniz Player vs Environment (PvE) modu bulunmaktadır.

Diğer bir yol, PvE'ye paralel olarak, Turnuvalarda ve Liglerde diğer Loncalara veya Takımlara karşı savaşmak için şehirdeki Arena'ya girmektir. Bu Player vs Player (PvP) rotası, şehir dışındaki görevlerde daha sonra kullanmak üzere dövüş becerilerinizi geliştirebilir. Oyuna nasıl yaklaştığınıza bakılmaksızın, kahramanlarınızı inşa etmek ve güçlü savaşlarda onlarla savaşmak için zorlanmayı bekleyebilirsiniz.

Görevleri ve savaşları tamamlarken NFT öğelerinin yanı sıra Heroes Chained (HeC) jetonlarını biriktireceksiniz. Bunlar, bir blockchain cüzdanı kullanılarak veya yoksa HeC cüzdanı kullanılarak pazarlarda alınıp satılabilir. Bu cüzdan, blok zincirlerin nasıl çalıştığını anlamak için zaman harcamanıza gerek kalmadan HeC tokenlerinizi, arazinizi, malzemelerinizi vb. tutmanıza olanak tanır. Kolayca bir tane oluşturabilir ve yapmak istediğiniz şeyi yapmaya başlamak için hızlı bir şekilde kullanabilirsiniz – Heroes Chained oynayın – ve gelecekte isterseniz blok zincirine geçin. Sizin için şeffaf olacak ve oyuna müdahale etmeyecek.

Gelelim Heroes Chained'in hangi cihazlarda oynanabileceği konusuna. Oyun, neredeyse tüm modern cihazların Heroes Chained oynayabilir. Oyun, Apple AppStore, Google Play ve Windows Store'da satışa sunulacak.

Heroes Chained tasarımcısı Mevlüt Dinç ve ekibinin heyecan verici ve sürükleyici bir oyun deneyimi sağlamak için yaptığı bazı yöntemleri görmüş olduğunuzu umuyoruz!