Horizon Forbidden West’in PC sürümünde ışın izleme desteği düşünüldü ancak oyunun boyutu nedeniyle iptal edildi.

Horizon Forbidden West’in PC sürümünde ışın izleme desteği düşünüldü ancak oyunun boyutu nedeniyle iptal edildi.

Rusya’da, Horizon Forbidden West’in PC sürümü için ışın izleme desteğinin düşünüldüğü ancak oyunun büyüklüğü nedeniyle iptal edildiği belirtildi.

Digital Foundry’de verilen yeni röportajda, Nixxes’ten Michiel Roza ve Guerilla Games’ten Jeroen Krebbers, ışın izleme desteğini değerlendirerek, bu özelliğin kesinlikle düşünüldüğünü ancak oyunun büyüklüğü, uzun süren hikayesi ve zaten harika görsel tasarımı nedeniyle iptal edildiğini söyledi.

Işın izleme özelliğinin Horizon Forbidden West’te hayata geçirilmemesinin bir diğer nedeni, büyük bir kısmının çeşitli bitki örtüsü ve ağaçlar olduğu ve bu tür nesnelere bile gölgeler dahil olmak üzere ışın izleme zorluğu yaşandığıdır.

Unutmayın ki büyük bir kısım bitki örtüsü ve ağaçlardan oluşuyor. Yani, gerçekten çok. Elbette yerleşim alanlarını ve bazı katı yüzeyleri de var ama çoğu için hatta gölgeler için bile zor. İçerik oldukça fazla, belki de 100 metrekare veya daha fazla ve tüm oyunu geçmek zorundayız… bu gerçekten çılgınca…

PlayStation konsolları arasındaki ölçeklenebilirlik, ekibin aralarında çalışacak şeylere odaklanmasını gerektirdi ve ışın izleme bunlardan biri değildi. Ancak Guerilla, bu teknolojiyi çok beğeniyor, bu yüzden ışın izleme ilerideki oyunlarında bir şekilde uygulanabilir.

Horizon Forbidden West zaten dünya çapında PC, PlayStation 5 ve PlayStation 4’te mevcut.